Deserturi gustoase

Printeaza

Deserturi gustoase – Idei Dulci pentru Momente Speciale. Deserturile sunt bucuria oricărei mese, oferind acea notă dulce care transformă o zi obișnuită într-una specială.

De la prăjituri bogate în ciocolată până la delicatese ușoare cu fructe, există o varietate infinită de deserturi gustoase care pot satisface orice poftă.

În acest articol, vei descoperi câteva rețete simple și delicioase, perfecte pentru a impresiona familia și prietenii.

1. Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone

Ingrediente:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Topeste ciocolata și untul pe bain-marie.

Mixează ouăle cu zahărul, apoi încorporează ciocolata topită.

Adaugă făina și praful de copt, amestecând ușor.

Toarnă compoziția într-o formă de tort și coace timp de 30 de minute.

Amestecă mascarponele cu zahărul pudră și întinde crema peste tortul răcit.

2. Clătite pufoase cu fructe de pădure

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g fructe de pădure (proaspete sau congelate)

Mod de preparare:

Amestecă făina, praful de copt și zahărul într-un bol.

Într-un alt bol, bate ouăle cu laptele, apoi toarnă-le peste ingredientele uscate.

Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până devin aurii.

Servește cu fructe de pădure și miere sau sirop de arțar.

3. Panna cotta cu vanilie și sos de fructe

Ingrediente:

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 2 foi de gelatină
  • 200 g fructe (căpșuni, zmeură)
  • 2 linguri zahăr pentru sos

Mod de preparare:

Hidratează gelatina în apă rece.

Încălzește smântâna, laptele, zahărul și vanilia (fără să fiarbă).

Adaugă gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet.

Toarnă compoziția în forme și lasă la frigider pentru 4-5 ore.

Prepară un sos din fructele blendate cu zahăr și servește-l peste panna cotta.

4. Tiramisu clasic

Ingrediente:

  • 300 g pișcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 200 ml cafea
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare:

Mixează gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase, apoi adaugă mascarponele.

Bate albușurile spumă și încorporează-le în cremă.

Înmoaie pișcoturile în cafea și așază-le într-un strat într-o tavă.

Adaugă crema și repetă straturile până termini ingredientele.

Pudrează cu cacao și lasă la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.

5. Tartă cu mere caramelizate

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 5 mere
  • 100 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Prepară aluatul amestecând făina, untul, zahărul și oul. Lasă-l la frigider 30 de minute.

Caramelizează zahărul brun într-o tigaie, apoi adaugă merele tăiate felii și scorțișoara.

Întinde aluatul într-o tavă, adaugă merele și coace la 180°C timp de 30-35 de minute.

Deserturile gustoase sunt mai mult decât preparate culinare – ele creează momente speciale și aduc bucurie celor dragi.

Alege oricare dintre rețetele de mai sus pentru a-ți răsfăța papilele gustative și pentru a aduce o notă dulce în rutina zilnică.

 

 

 

 

 

Inghetata cu lime

 

Inghetata_cu_lime

O reteta de inghetata cu lime din: lapte, zahar, zeama de lime, coaja rasa de lime si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 250 g zahar 100 ml zeama de lime 3 lingurite coaja rasa de lime 400 ml frisca lichida   Mod de preparare: Amesteci laptele cu zahă­rul şi fierbi la foc mic până…

Read more »

Parfait de banane şi alune de pădure caramelizate

 

Parfait_de_banane_si_alune_de_padure_caramelizate

O reteta de parfait de banane si alune de padure caramelizate din: zahar, alune de padure, ulei de floarea soarelui, banane, suc de lamaie, frisca, albusuri, zahar si banane. Ingrediente: pentru alune caramelizate: 200g de zahăr 100g alune de pădure fără pieliţă ulei de floarea-soarelui, pentru uns pentru parfait: 2 banane coapte 2 linguriţe…

Read more »

Prajitura cu fructe si crema de mascarpone

 

Capsune3.jpg

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar praf, lamie, crema mascarpone, zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14 gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone (sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200 g afine migdale alune nuci ulei pentru uns…

Read more »

Brioşe cu ciocolată şi merişoare

 

Briose_cu_ciocolata_si_merisoare

O reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de praf de copt 1 lingură pudră de cacao 1 linguriţă de scorţişoară 85g de zahăr brun 85g de merişoare…

Read more »

Reteta zilei: Budinca de mango cu felii de lamaie confiate

 

Budinca_de_mango_cu_felii_de_lamaie_confiate_16

O reteta de Budinca de mango cu felii de lamaie confiate din: gheata, gelatina, frisca, zahar, lapte, mango, suc de portocale, suc de lamaie, sare si felii de lamaie confiate. Ingrediente: ½ ceasca cuburi de gheata 5 foi de gelatină ½ ceaşcă frişcă ¼ ceaşcă de zahăr ½ ceasca lapte 3 mango mari 2…

Read more »

Inghetata de cafea

 

Inghetata_de_cafea

O reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana. Ingrediente: 200 g zahar 4 galbenusuri 250 ml cafea foarte concentrata 500 ml smantana pentru frisca   Mod de preparare: Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui…

Read more »

Deliciu cu afine

 

Deliciu_cu_afine

O reteta de deliciu cu afine din: smantana, zahar, zahar vanilat, ricott, afine, oua si frunze de menta. Ingrediente: 400 ml smantana lichida 3 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 oua frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat…

Read more »

Rulada cu crema de iaurt

 

Rulada_cu_crema_de_iaurt

O reteta de rulada cu crema de iaurt din: oua, sare, amidon,d e porumb, praf de copt, gelatina, caise, zahar, zeama de lamaie, lichior de lamaie, gelatina, iaurt, coaja de lamaie, zahar pudra, lichior de lamaie si frisca. Ingrediente pentru blat: 4 oua 1 praf de sare 100 g amidon de porumb 1/2 lingurita…

Read more »

Budinca de orez

 

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte. Ingrediente: 250 g orez 1 praf de sare 2 linguri unt 5 oua 200 g branza de vaci grasa 100 g zahar pudra 3 linguri zahar tos 1 esenta vanilie 500…

Read more »

Prăjitură cu cirese

 

Prajitura_cu_cirese.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:faina, ou, praf de copt, portocala, zahar tos, unt, gem de prune, cirese, zahar vanilat, sare, zahar pudra, ciocolata. Ingrediente: 250 g făină un ou un pliculeţ praf de copt o portocală 80 g zahăr tos 250 g unt un borcan gem de prune 250 g cireşe două pliculeţe…

Read more »

Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi cafea

 

Prajitura_pufoasa_cu_ciocolata_si_cafea

O reteta de prajitura pufoasa cu ciocolata si cafea din: unt, oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, cafea neagra, crema de branza, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: unt moale, pentru uns 3 ouă mari 85g de zahăr 70g de făină obişnuită 1 lingură de amidon 2 linguri de cacao ½…

Read more »

Clafoutis cu caise

 

Clafoutis_cu_caise

O reteta de clafoutis cu caise din: caise, faina, unt, lapte gras, oua, sare, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g caise fara samburi 150 g faina 2 linguri unt 350 ml lapte gras 3 oua 1 praf de sare 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1/2 lingurita esenta de…

Read more »

Prăjitură cu nectarine

 

Prajitura_cu_nectarine.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca. Ingrediente: 240 g făină 60 g cacao un pliculeţ praf de copt 110 g unt 160 g zahăr tos o lingură cu cafea instant 3 ouă 6 nectarine 400 g ciocolată neagră un sfert…

Read more »

Placintele cu crema de vanilie

 

Placintele_cu_crema_de_vanilie

O reteta de placintele cu crema de vanilie din: faina, unt, zahar, miere, oua, lapte, esenta de vanilie, drojdie, lapte, zahar, amidon, caise si vanilie. Ingrediente: 500 g faina 100 g unt 80 g zahar 1 lingurita miere 2 oua 150 ml lapte 1 esenta de vanilie 1 pliculet drojdie uscata pentru crema: 500…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de coacaze

 

Sorbet_de_coacaze

O reteta de Sorbet de coacaze din: coacaze, apa, zahar si suc de coacaze. Ingrediente: 1 1/2 cani coacaze, proaspete sau congelate 1 cană cu apă 3/4 ceasca de zahar 1 1/2 cesti de suc de coacaze   Mod de preparare: Puneti la fiert coacazele cu zaharul si apa la foc mediu. Se fierb…

Read more »

Prăjitură cu mac şi miere

 

Prajitura_cu_mac_si_miere

O reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere, oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni. Ingrediente: 140g făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat 175g de unt moale 85g de miere lichidă 3 ouă…

Read more »

 

Prăjitură cu branză şi mure

 

Prajitura_cu_brnza_si_mure.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: biscuiti, unt, branza de casa, oua, unt, zahar, zahar vanilat, smantana, lime, mure, ulei. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 3 linguri de unt topit 1 kg brânzică de casă 3 ouă 80 g unt 330 g zahăr 1 zahăr vanilat (20 g) 100 ml smântână light 100…

Read more »

Serbet de vişine

 

Serbet_de_visine.png

O reteta delicioasa de serbet din: gelatina, visine, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, vin spumos. Ingrediente: 1 lingură de gelatină pudră 500 g vişine 120 g zahar 1 zahăr vanilat 60 g miere 40 ml brandy de vişine 1 lingură zeamă de lămâie 300 ml vin spumos 100 g vişine pentru decor Mod…

Read more »

Gogoşi umplute cu vişine

 

Gogosi_umplute_cu_visine.png

O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, ou, lapte, lamaie, sare, visine, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 100 g unt 70 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri de ou 250 ml lapte 1 lingură coajă rasa de  lămâie 1 vârf de sare vişine…

Read more »

Prăjitură la tavă cu vanilie si caise

 

Prajitura_la_tava_cu_vanilie_si_caise

O reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina. Ingrediente: 90 g unt 150 g faina 1 varf de scortisoara macinata 180 g zahar 250 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 250 g smantana…

Read more »

Tiramisu cu capsune

 

Tiramisu_cu_capsune

O reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, smantana si capsune. Ingrediente: 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate 4 oua 8 linguri zahar 1/2 kg mascarpone 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida 1/2 kg capsune   Mod de preparare: Bati spuma tare albusurile, cu un praf…

Read more »

Coronita de capsune

 

Coronita_de_capsune

O reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat iti trebuie: 100 g unt 125 ml lapte 180 g faina 4 oua 125 ml apa Pentru crema iti trebuie: 2 plicuri budinca de vanilie 650 m lapte 150 g…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de pepene rosu

 

Sorbet_de_pepene_rosu_7

O reteta de Sorbet de pepene rosu din: suc de pepene, zahar, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 3 cesti de suc de pepene verde 1/2 cană de zahăr vârf de cuţit de sare 1 lingura de suc ​​de lămâie   Mod de preparare: Fierbeti 1/2 cana de suc ​​de pepene verde cu zahăr…

Read more »

Prăjitură cu castane si coacaze

 

Prajitura_cu_castane.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 125 g făină 4 ouă 500ml lapte dulce budincă de vanilie instant 25 g unt 50 g zahăr tos zahăr vanilat…

Read more »

Tarta de orez cu dulceata

 

Tarta_de_orez_cu_dulceata

O reteta de tarta de orez cu dulceata din: fulgi de orez, zahar pudra, lapte, oua, unt, faina si dulceata. Ingrediente: 1 pungă fulgi de orez 100 g zahăr pudră 200 ml lapte 3 ouă o nucă de unt 0  lingură de făină Pentru servit: 1 borcan de 400 g dulceaţă, după gust  …

Read more »

Tort de orez cu fructe

 

Tort_de_orez_cu_fructe

O reteta de tort de orez cu fructe din: orez, lapte, zahar, baton vanilie, sare, piersici, frisca, scortisoara si menta. Ingrediente: 100 g orez 1 l lapte 150 g zahăr 1/2 baton vanilie un praf de sare 1 borcan piersici în compot 200 g frişca scorţişoară mentă pentru decor   Mod de preparare: Orezul…

Read more »

Plăcintă cu portocale şi prune

 

Placinta_cu_portocale_si_prune.png

O reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra, drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 300 ml lapte dulce un sfert de linguriţă sare 80 g unt 50 g zahăr pudră 20 g drojdie 4 portocale 500 g prune 100 g zahar tos…

Read more »

Inghetata caramel cu sos de portocale

 

Inghetata_caramel_cu_sos_de_portocale

O reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare, sirop caramel, nuca, frisca si menta. Ingrediente: pentru sosul de portocale: 100 ml apa 250 g zahar 50 ml lichior de portocale 1-2 picaturi esenta de vanilie pentru inghetata…

Read more »

Inghetata din fructe de padure

 

Inghetata_din_fructe_de_padure

O reteta de inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta. Ingrediente: un kg fructe de pădure 150 g zahăr farin 600 ml frişcă naturală sirop de căpşune 2-3 picături esenţă de vanilie zeama de la o lămâie mentă…

Read more »

Inghetata de fistic cu capsune

 

Inghetata_de_fistic_cu_capsune

O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g…

Read more »

Tarta cu cirese si nuci macinate

 

Tarta_cu_cirese_si_nuci_macinate

O reteta de tarta cu cirese si nuci macinate din: cirese, unt, nuci, zahar, branza dulce, faina, oua, pesmet, zahar vanilat, sare si zahar pudra. Ingrediente: 800 g cirese 150 g unt 200 g nuci macinate 200 g zahar 100 g branza dulce 150 g faina 5 oua 2-3 linguri pesmet un plic zahar…

Read more »

Inimioare cu cireşe si bezea

 

Inimioare_cu_cirese_si_bezea

O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 4 galbenusuri 200 g zahar 200 g unt un praf sare 125 g faina un plic zahar vanilat 300 g ciocolata amaruie o lingura cacao…

Read more »

Găluşte cu magiun

 

Galuste_cu_magiun.png

O reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: 500 g cartofi două gălbenuşuri 100 g făină 30 g griş o lingura cu ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune 250 g miez de nucă 100 g -250 g pesmet…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate

 

Sorbet_de_piersici_pe_pat_de_capsuni_feliate_6

O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi 160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc ​​de lamaie proaspat Mod de preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o cratita cu…

Read more »

Cuburi cu agrişe

 

Cuburi_cu_agrise

O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie…

Read more »

Prajitura cu gem de rubarba

 

Prajitura_cu_gem_de_rubarba

O reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt…

Read more »

Salată de ananas cu frişcă şi lămâie

 

Salata_de_ananas_cu_frisca_si_lamâie

O reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai, frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de ananas şi…

Read more »

Salată de fructe cu îngheţată

 

Salata_de_fructe_cu_inghetata

O reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana, kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2 pahar rom îngheţată   Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi potrivite, se pun într-un…

Read more »

Salată cu afine, piersici şi cimbru

 

Salată_cu_afine_piersici_şi_cimbru

O reteta de salata cu afine, piersici si cimbru din: piersici, necatarine, afine, cimbru, ghimbir, suc de lamaie, coaja de lamaie si sirop de agave. Ingrediente: 4 piersici 4 nectarine 1 ceaşcă cu afine 2 linguriţe cu cimbru proaspăt, tocat 1 linguriţă cu ghimbir ras 1/4 ceaşcă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu…

Read more »

Coşuleţe cu mere

 

Cosulete_cu_mere

O reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole   Mod de preparare: întinde foaia…

Read more »

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

 

Sorbet_cu_menta_busuioc_si_lamâie

O reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar. Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene galben 2…

Read more »

Tort cu afine

 

Tort_cu_afine

O reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie 200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1 esenta vanilie 100…

Read more »

Rulouri cu scortisoara

 

Rulouri_cu_scortisoara

O reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3 cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata 1/2 lingurita cu praf…

Read more »

Pere in sirop, cu crema de vanilie

 

Pere_in_sirop_cu_crema_de_vanilie

O reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte, galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca. Ingrediente: 6 pere frumoase 4 linguri de zahar pentru sirop pentru crema: 1/2 lapte 150 g zahar 3 galbenusuri 1/2 lingura de faina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita de rom 250 g…

Read more »

Salată de portocale cu dovleac

 

Salata_de_portocale_cu_dovleac

O reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente: 120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere acrisoare 2 kiwi   Mod…

Read more »

Salată exotică cu nuci

 

Salata_exotica_cu_nuci

O reteta de salata exotica cu nuci din: mango, papaya, pepene, stafide, rom alb, miere, zeama de lamaie, miez de nuci, migdale, fistic, smantana, baton de vanilie si fire de melisa. Ingrediente: 2 fructe de mango si de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 lingurite stafide 4 cl rom alb 6 lingurite…

Read more »

Prajitura cu caise sau piersici

 

Prajitura_cu_caise_sau_piersici

O reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g…

Read more »

Mousse de ciocolată

 

Mousse_de_ciocolata

O reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Bomboane în crustă de fistic

 

Bomboane_în_crusta_de_fistic

O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml…

Read more »

Retete culinare: Rulada cu mere

 

Rulada_cu_mere

O reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu unt scrotisoara sare   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă,…

Read more »

Prajitura cu caramel

 

Prajitura_cu_caramel

Prajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci. Ingrediente: 230 g ciocolata 115 g unt+de uns 3 oua 200 g zahar 180 g zahar brun 180 g faina 1 lingurita cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie pentru…

Read more »

Tort de casă cu caise

 

Tort_de_casa_cu_caise

O reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt. Ingrediente: 500 g caise 1 ou 70 g zahar pudra 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui 50 ml lichior de oua 50 g faina 50 g amidon 1…

Read more »

Reteta zilei: Sorbet de limete

 

Sorbet_de_limete_5

O reteta simpla de sorbet cu limete din: limete si apa. Ingrediente: 4 limete 1 cană cu apă   Mod de preparare: Se rade coaja de la limete. Se taie limetele in jumatati. Se sctorc bine. In sucul de la limete se incorporeaza coaja rasa si 1 cana de apa. Se amesteca bine si…

Read more »

Tortulete cu iaurt

 

Tortulete_cu_iaurt.png

O reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişca 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se…

Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu zmeură

 

Prajitura_cu_zmeura.png

O reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1 lămâie 250 g zmeură 150 g iaurt slab 3 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură zahăr…

Read more »

Tort de ciocolată neagră

 

Tort_de_ciocolata_neagra

O reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat   Mod de preparare: Se…

Read more »

Salata de fructe cu sos

 

Salata_de_fructe_cu_sos

O reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie…

Read more »

Salată cu sos de zmeură

 

Salata_cu_sos_de_zmeura

O reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac  …

Read more »

Tarta cu fructe proaspete

 

Tarta_cu_fructe_proaspete

O reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g…

Read more »

Deserturi delicioase: Budincă de orez

 

Budinca_de_orez

O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe…

Read more »

Salată asortată din fructe cu boabe

 

Salata_asortata_din_fructe_cu_boabe

O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry)   Mod…

Read more »

Papanaşi cu gem de caise

 

Papanasi_gem_de_caise.png

O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise. Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un…

Read more »

Tarte cu jeleu de vişine

 

Tarte_-cu_-jeleu_de_visine.png

O reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare…

Read more »

Fursecuri cu rubarbar

 

Fursecuri_cu_rubarbar.png

O reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de…

Read more »

Prăjitură cu magiun de Topoloveni

 

Prajitura_cu_magiun_de_Topoloveni.png

O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de portocalăi…

Read more »

Biscuiţi de ciocolată cu vişine

 

Biscuiti_de_ciocolata_cu_visine.png

O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele…

Read more »

Plăcintă cu fidea şi dovlecei

 

Placinta_cu_-fidea_-si_dovlecei.png

O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper…

Read more »

Paste cu nuci si caise

 

Paste_-cu_-nuci_-si_caise.png

O reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare 100 g unt…

Read more »

Prajitura cu pere si mascarpone

 

Prajitura_cu_pere_si_mascarpone

O reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare   Mod de preparare: Freacă untul cu…

Read more »

Deserturi: Tarta cu mere

 

Tarta_cu_mere

O reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare  …

Read more »

Chec cu marmelada de portocale

 

Chec_cu_marmelada_de_portocale

O reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru…

Read more »

Briose cu lamaie

 

Briose_cu_lamaie

O reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai…

Read more »

Retete culinare: Tort de ciocolata

 

Tort_de_ciocolata

O reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5 oua 1 lingurita praf de copt 100 g…

Read more »

Negresa cu nuca

 

Negresa_cu_nuca

O reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina, zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua 150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare   Mod de…

Read more »

Prăjitură cu foi şi miere

 

Prajitura_cu_foi_si_miere

O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca…

Read more »

Tort de bezea cu zmeura

 

Tort_de_bezea_cu_zmeura

O reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6…

Read more »

Sztrapacska cu cireşe

 

Sztrapacska_cu_cirese

O reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g cirese 3 cartofi mai mari 2 dl smantana pesmet zahar vanilat sare ulei scortisoara zahar pudra   Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin…

Read more »

Budinca cu gem si fructe rosii

 

Budinca_cu_gem_si_fructe_rosii

O reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3 oua 300…

Read more »

Placinta cu branza si stafide

 

Retete_5

O reteta de placinta cu branza si stafide din: foi de placinta, branza de vaci, telemea, oua, zahar, zahar vanilat, gris, lamaie, ulei si stafide. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza de vaci 250 g telemea 3 oua 2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri gris 1 lamaie 100…

Read more »

Tarta cu fructe rosii

 

Tarta_cu_fructe_rosii

O reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt, esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos, coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba. Ingrediente: 200 g faina 75 g migdale macinate 40 g zahar pudra 100 g unt cateva picaturi esenta de migdale 3…

Read more »

Desert cu capsuni

 

Desert_cu_capsuni

O reteta de desert cu capsuni din: chec, lichior de capsuni, capsuni, jeleu de capsuni, zahar, frisca, iaurt cu aroma de vanilie si bezele. Ingrediente: 300 g chec, taiat cuburi de 2 cm 4 linguri lichior de capsuni 650 g capsuni, taiate pe jumatate – pastreaza cateva pentru ornat 150 g jeleu de capsuni…

Read more »

Piersici alcoolizate, la gratar

 

Piersici_alcoolizate_la_gratar

O reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc, crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale. Ingrediente: 2 lamai, zeama si coaja rasa 3 linguri zahar 3 frunze busuioc 250 g crema de branza de vaci proaspata 2 linguri lichior de migdale 6-9 piersici sau nectarine, taiate in…

Read more »

Retete culinare: Tartă cu vişine

 

Tarta_cu_visine

O reteta de tarta cu visine din: unt, iaurt, sare, faina, visine, lichior de migdale, coaja de lamaie, branza mascarpone, frisca si esenta de vanilie. Ingrediente:  pentru aluat: 250 g unt 4 linguri iaurt un praf sare 350 g faina pentru umplutura: 2 kg visine 275 g zahar 30 ml lichior de migdale coaja…

Read more »

Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr

 

Marmelada_de_zmeura_menta_si_rubarbar

O reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg zmeura 1 kg rubarbar 1 kg zahar 2 linguri frunze de menta tocate marunt   Mod de preparare: Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi rubarbărul de pieliţa roşcată…

Read more »

Inghetata de mure si vanilie

 

Inghetata_de_mure_si_vanilie

O reteta de inghetata de mure si vanilie din: smantana, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, mure si mascarpone. Ingrediente: 1 1/3 ceasca smantana grasa 3/4 ceasca lapte 1 baton de vanilie 3 galbenusuri mari de ou 3/4 ceasca zahar 3 cesti mure 1/4 ceasca mascarpone sau alta crema de branza   Mod de…

Read more »

Tartelete cu fructe de padure

 

Tartelete_cu_fructe_de_padure

O reteta de tartelete cu fructe de padure din: faina, zahar tos, praf de copt, sare de mare, unt, ou, apa, lapte, faina, extract de vanilie, iaurt, fructe de padure si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 1 ceasca faina 4 linguri zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare de mare 3…

Read more »

Reteta zilei: Inghetata de caramel

 

Inghetata_de_caramel_2

O reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si galbenusuri de ou. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar 1 bat vanilie, divizat 2 cesti smantana 1/4 lingurita de sare 6 galbenusuri de ou   Mod de preparare: Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa la foc mediu pana se…

Read more »

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Ma uit si-mi curge din gura 🙂

  2. Cateva deserturi sun chiar bune

  3. Bune deserturile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.