Deserturi: Inima dulce
PrinteazaO reteta de inima dulce din: ciocolata de menaj, oua, unt, zahar praf, faina, frisca, miez de cocos, coaja de lamaie si fructe.
- 200 g ciocolata de menaj
- 8 oua
- 125 g unt
- 150 g zahar praf
- 100 g faina
umplutura:
- 200 ml frisca
- 100 g miez ras de cocos
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
ornare:
- 300 ml frisca
- fructe proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Topiţi ciocolata la bain-marie. Bateţi gălbenuşurile, adăugând treptat untul topit şi ciocolata topită. Separat, bateţi albuşurile spumă, adăugând zahărul praf, treptat.
Când spuma se ţine bine de tel, uniţi cele două compoziţii, amestecându-le prin răsturnare şi adăugaţi treptat şi făina.
Coaceţi blatul într-o tavă în formă de inimioară, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Tăiaţi-l apoi în două. Pentru umplutură, amestecaţi frisca cu miezul de cocos şi coaja rasă de lămâie.
Umpleţi foile cu aceasta umplutură şi presaţi foaia de deasupra puţin, ca să se aşeze bine peste cealaltă. Imbrăcaţi tortul cu flori din frisca. In fiecare floare puneţi cîte un fruct mai mic sau câte un cubuleţ, dacă fructele alese sunt mai mari.
Inima dulce
Pofta buna!