Deserturi: Prajitura cu nuci
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura cu nuci, zahar, margarina, scortisoara, praf de copt, sare, sirop, esenta de vanilie, cacao.
- 500g făină
- 150g zahăr
- 100g nuci zdrobite
- 150g margarină
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată fin
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit sare
Ingrediente glazura:
- 100 g margarină
- 250g zahăr
- 150ml sirop gros de zahăr cu lămâie
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 1 lingură cacao
- 800g nuci sfărâmate
- un vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi foarte bine ingredientele pentru blat şi când compoziţia este omogenă, puneţi-o la copt într-o tavă unsă şi tapetată. Coaceţi la foc potrivit, timp de 25 de minute.
Pentru glazură, amestecaţi margarina cu zahărul, siropul, vanilia, cacaoa şi nucile până când obţineţi o compoziţie omogenă. Turnaţi deasupra blatului glazura cu nuci.
Puneţi din nou la copt pentru 20 – 25 de minute. Răciţi complet prăjitura înainte de a o tăia în bucăţi.
Pofta buna!