Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca, intaritor frisca.
- 750 g vişine (borcan)
- 450 g făină
- 250 g unt
- 180 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 100 g amidon
- 1 pacheţel praf de copt
- 250 ml lichior de ouă
- 250 ml frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 plic întăritor pentru frişcă
- 3 linguri lichior de ouă (alternativă: sirop de caramel)
Mod de preparare:
Scurgeţi vişinile, apoi tă- văliţi-le prin 50 g făină. Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat şi un praf de sare şi amestecaţi totul cu mixerul. Incorporaţi ouăle unul câte unul. Amestecaţi restul făinei, întăritorul şi praful de copt. încorporaţi-le în aluatul de miai sus alternativ cu lichiorul de ouă.
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Turnaţi aluatul într-o formă înaltă (25 cm) unsă cu grăsime şi presărată cu pesrmet. întindeţi-l uniform şi daţi prăjitura cca. 1 oră la cuptor, pe nivelul din mijloc. Când este gata, scoateţi-o, lăsaţi-o cca. 10 minute să se răcorească, desprindeţi-o din formă şi lăsaţi-o să se răcească.
Bateţi frişca împreună cu zahărul vanilinat şi întăritorul. Adăugaţi lichiorul (sau siropul) şi amestecaţi. Imbrăcaţi prăjitura în frişcă şi ornaţi-o cu lichior (sau sirop).
Prăjitură cu vişine
Poftă bună!