Deserturi: Tarta cu mere

Printeaza

O reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare.

Ingrediente:Tarta cu mere

  • 5 mere
  • 1 lingura cu unt
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • zeama de lamaie

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 125 g zahar
  • 150 ml apa
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi zahărulîn apă călduţă. Adaugă uleiul, făina şi praf de sare şi frământă. Acoperă aluatul şi lasă-l să se odihnească, între timp, curăţă merele. Taie merele în cubuleţe şi stropeşte- le cu zeamă de lămâie. înăbuşă-le în untul cu zahăr şi un praf de scorţişoară.

Intinde din aluat două foi. Aşază prima foaie într-o formă de tartă. Dea­supra, pune merele călite. Acoperă cu cealaltă foaie şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Serveşte cu îngheţată de piersici.

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.