Deserturi: Tarta cu mere
PrinteazaO reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare.
- 5 mere
- 1 lingura cu unt
- 100 g zahar
- scortisoara
- zeama de lamaie
pentru aluat:
- 500 g faina
- 125 g zahar
- 150 ml apa
- 10 g drojdie
- 2 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi zahărulîn apă călduţă. Adaugă uleiul, făina şi praf de sare şi frământă. Acoperă aluatul şi lasă-l să se odihnească, între timp, curăţă merele. Taie merele în cubuleţe şi stropeşte- le cu zeamă de lămâie. înăbuşă-le în untul cu zahăr şi un praf de scorţişoară.
Intinde din aluat două foi. Aşază prima foaie într-o formă de tartă. Deasupra, pune merele călite. Acoperă cu cealaltă foaie şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. Serveşte cu îngheţată de piersici.
Tarta cu mere
Pofta buna!