Despre crabi

Printeaza

Crabii sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i gătiţi. Atenţie la cleşti – un crab mare şi furios poate să vă rupă oasele dacă nu sunteţi cu băgare de seamă!

In lume se găsesc crabi de diverse forme şi mărimi. Crabii din Europa sunt destul de mari, au o carapace groasă, maro şi capul mare. Prin alte părţi, crabul-păianjen şi crabii de zăpadă sunt preţuiţi pentru picioarele lor lungi şi cărnoase, iar crabii de mâl pentru cleştii lor delicioşi.

De obicei, în Europa, mai întâi se fierbe crabul întreg, apoi se scoate carnea din interior. In unele părţi ale Asiei, crabii sunt mărunţiţi cu un cuţit de măcelărie în stare crudă, apoi se fierb sau se prăjesc la foc iute, cu carapace cu tot.

Crabii cu carapacea moale sunt de fapt pui de crabi cărora le-a căzut prima carapace, urmând să le crească una puţin mai mare; în acel caz, nu mai e nevoie să le scoateţi carapacea înainte de preparare şi consum. Sunt delicioşi prăjiţi în ulei, la foc iute!

Carnea de crab e foarte bună în sandviciuri cu pâine cu coaja crocantă şi unt, în salate cu ardei iute, lămâie şi pătrunjel, cu spaghete sau cu linguine.

Retete Crabi:

Crabi in sos cu miere

Crabi in sos cu miere

Crabi in sos cu miere din: crabi, unt, miere, ceapa, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 400 g crabi 200 g unt 2 linguri miere 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel verde piper alb măcinat sare Mod de preparare: Crabii se spală, se curăţă şi se pun la fiert pentru 30 de minute într-o cratiţă cu apă […]

Salata_cu_mango_crabi_si_ardei_iute

Salata cu mango, crabi si ardei iute

Salata cu mango, crabi si ardei iute din: mango coapte, carne de crab (conservă), cepe roşii, ardei iute rosu, lamaie verde, otet, ulei, ceapă de tuns, sare, piper. Ingrediente: 3 mango coapte, dar tari 200 g de carne de crab (conservă) 2 cepe roşii 1 ardei roşu, iute o lămâie verde 2 linguri de oţet 4 linguri de ulei […]

 

Crabi_in_sos_de_chili_09

Reteta zilei: Crabi in sos de chili

Crabi in sos de chili din: crabi, ardei iute, apa, ansoa, pasta de soia, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, vin de orez, usturoi, ghimbir, piper.   Ingrediente: 3-4 crabi ardei iute Ingrediente pentru sos: 1 1/4 ceasca apa 4 ansoa 1/2 lingurita pasta de soia 1 1/2 lingura de pasta de […]

 

 

Budinca_cu_carne_de_crab_04

Reteta zilei: Budinca cu carne de crab

Budinca cu carne de crab din: crema de branza, smantana, branza cheddar, condimente, praf de usturoi, sos worcestershire, suc de lamaie, sos iute, carne de crab, ceapa verde, bagheta prajita, legume. Ingrediente:  240gr crema de branza 1 cană smântână 1 cana branza cheddar tocata 2 lingurite condimente ½ lingurita praf de usturoi 2 linguri de […]

Paste_cu_carne_de_crab_05

Reteta zilei: Paste cu carne de crab

Paste cu carne de crab din: spaghete, carne de crab, ceapa verde, rosii, usturoi, chili, vin alb, supa de pui, sare, piper, ulei de masline, busuioc. Ingrediente:  250 g spaghete 200 g carne de crab 4 fire ceapa verde, cuburi 8 rosii, tăiate în jumătăți 4-5 catei de usturoi, felii 1-2 chili roșu, felii vin […]

Linguine_cu_carne_de_crab_07

Linguine cu carne de crab

Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro. Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.