Despre Creme brulee
PrinteazaCreme brulee
Mousse au chocolat a fost înlocuit în anii ’90 de creme brulee ca desert preferat atunci când ai oaspeţi la cină. Franţa, Spania şi Anglia pretind că au inventat acesta retetâ, care în limba spaniolă se numeşte crema catalana şi al cărui nume franţuzesc se traduce prin „cremă arsă”.
O creme brulee se prepară doar din smântână dulce, grasă, bătută cu gălbenuşuri de ou şi vanilie. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Reteta originală nu prevede zahărul pe lista ingredientelor, dulceaţa desertului fiind dată de stratul generos de zahăr fin presărat deasupra.
In loc să caramelizeze zahărul pe grătarul cuptorului, o metodă care întâmpină anumite dificultăţi, bucătarii amatori pot achiziţiona din comerţ mici arzătoare, disponibile în trecut doar bucătarilor profesionişti din restaurantele cu pretenţii sau sudorilor, cu ajutorul cărora zahărul poate fi caramelizat şi transformat într-o crustă de culoarea chihlimbarului, care trebuie spartă cu lingura.