Despre detoxifierea şi remineralizarea organismului
PrinteazaDetoxifierea organismului este poate că subiectul secolului al XXI-lea, în fiecare zi apar noi diete, noi suplimente alimentare adjuvante în acest sens. E drept că detoxifierea poate reduce incidenţa de apariţie a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacităţii de concentrare sau mâncărimile pielii, dietele contribuie şi ele la „curăţarea” organismului, însă aspectul la care ar trebui să acordăm atenţie este legat de substanţele adiacente care pot susţine acest proces.
Organismul uman are nevoie de aproximativ 70 de minerale şi micronutrienti pentru a-şi menţine starea optimă de funcţionare. Ştim bine că plantele plantele extrag minerale din sol pe care noi apoi le consumăm, însă gândiţi-vă, de exemplu, la ceea ce se întâmplă din păcate stimularea creşterii plantelor şi animalelor cu steroizi sintetici sau alte substanţe chimice .
Ca urmare a acestor practici, în afară de faptul că tot mai multe substanţe chimice sintetice intra în propriul nostru sistem, din ce în ce mai puţine vitamine esenţiale şi microelemente din plantele produse se găsesc în alimentaţia noastră zilnică. Pe de altă parte nu este suficient ca mineralele să fie prezente în alimentaţie, ele trebuie să fie prezente sub o formă absorbabila.
Corpul nostru nu este capabil să absoarbasi să utilizeze mineralele în orice formă, iar ele devin bio-disponibile doar în anumite forme, în aşa-numitele complexe organo-minerale, iar cea mai bună soluţie pentru formarea acestor complecşi a fost eliberată de natură prin formarea de substanţe humice ( acizii humici şi fulvici).
„Natură este însă cea care poate susţine o detoxifiere corectă, iar ultimele descoperiri arata că substanţele care se nasc în mod natural şi care se găsesc în zăcăminte în câteva doar locuri de pe glob au cea mai mare capacitate de detoxifiere. Aceste substanţe humice reprezintă compuşi organici care iau naştere în perioade foarte lungi de timp prin degradarea ligninei, o substanţă ce se găseşte în scoarţă lemnoasa.
Fiind substanţe ce rezultă din fibre şi mase vegetale, sunt foarte bogate în minerale şi se găsesc sub acea formă extrem de absorbabila. Acizii humici şi fulvici sunt complecşi naturali, organici care formează molecule capabile de a stimula absorbţia de minerale, care pot creşte starea de bine, au rol în întărirea imunităţii şi chiar ajuta la detoxifierea sistemului nostru prin eliminarea metalelor grele.
În plus, substanţele humice conţin mai mult de 70 de micronutrienti în formă bio-utila”, explică dr. Aurelia Dumitru, director în cadrul unui centru de recuperare şi medicină integrativa.
Ce este acidul humic
Acidul humic este un excelent potentator al metabolismul celular şi activitatea enzimatica. Pe lângă aceste atribute, are efect antioxidant, intensifică activitatea enzimatica, are efect antiviral, aduce aportul optim de minerale şi detoxifica organismul, elimina metalele grele şi alcalinizează organismul.
În plus este extrem de benefic în recuperarea după boli şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Este foarte important de înţeles că substanţele humice favorizează absorbţia mineralelor prin inhibarea absorbţiei celor care sunt în supradoză, dar în acelaşi timp sprijină absorbţia unui nivel scăzut de minerale.
Top 3 afecţiuni tratate cu ajutorul acizilor humici şi fulvici
• Stări de oboseală în mijlocul zilei
Ceasul biologic este programat ca în jurul orei 16:00 să îşi reducă activitatea. Din cauza rutinei zilnice în care organismul este supus unul stil alert de viaţă, adaptările rapide pot slăbi rezistenţa la stres.
Chiar dacă atunci când te simţi obosit alegi o cafea sau ceva dulce, din cauza faptului că are loc eliberarea rapidă de zahăr în sânge, nivelul de energie poate să crească alarmant în primele 2 ore apoi să scadă brusc şi să inducă starea de lipsa de energie. În realitate, atunci când corpul devine obosit este semn că duce lipsă de minerale. Căscatul este un indiciu legat de lipsa de oxigen în sânge, iar fierul este un excelent conductor al acestuia în întregul corp.
Zincul, de asemenea, are rolul de a reduce stările de stres împreună cu acţiunea magneziului. De cele mai multe ori, organismul absoarbe minerale din surse vegetale şi animale, însă oricât de sănătoasă poate să pară prima variantă, lipsa originii controlate îţi poate oferi acces la pesticide, hormoni, insecticide, cantitate precară de vitamine
• Minerale pierdute prin transpiraţie
Este cazul sportivilor care pierd cantităţi enorme de minerale în cadrul antrenamentelor, iar mineralele sunt esenţiale în dezvoltarea muşchilor. Deshidratarea şi nutriţia dezechilibrata pot înrăutăţi situaţia, mai ales în situaţia în care mineralele au rol în dezvoltarea funcţiei senzoriale şi în sănătatea sistemului osos.
Pentru că aceştia depun efort fizic exesiv, produsul a fost îmbogăţit cu lapte de ciulin, având efect antioxidant, anti-inflamator şi ajuta ficatul să se regenereze. Magneziul este numit şi mineralul creierului, de aceea poate creşte capacitatea de concentrare şi energie.
• Menstruaţia abundenta la femei
Aproximativ 90% dintre femei suferă de sindrom premenstrual, moment în care durerile se accentuează şi stările anxioase se pot instală cu uşurinţă în corp. Prin sângerare abundenţă, o cantitate importantă de minerale se pierde, caz care poate favoriza şi apariţia anemiei identificată prin stări de slăbiciune, ten palid şi oboseală.
Crampele musculare se pot diminua prin cantitatea de magneziu, iar manganul poate echilibra sau chiar reduce cantitatea de sânge pierdută. Anemia nu este o boală, ci un indiciu al carentei de fier.
Articol preluat de aici.