Despre fasole
PrinteazaDescriere
Este originară din Peru şi a fost adusă în Europa după descoperirea Americii. Păstăile conţin o serie de aminoacizi, acid salicilic, acid fosforic, vitamina C şi săruri minerale. Tecile, fără seminţe se folosesc în scopuri medicinale.
Utilizare
Adjuvant în tratamentul diabetului, puternic depurativ favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor rezultaţi din dezasimilare, antiseptic renal.
Intern: în edeme renale, acnee, erupţii ale pielii, în cistite calmînd spasmele şi normalizînd urinarea.
Se foloseşte ca decoct; trei linguri de teci mărunţite la 750 ml de apă rece; se fierb 20 minute; se bea în trei reprize pe parcursul unei zile.
Extern: cataplasmele făcute din făină de fasole ajută la calmarea pruritului generat de unele eczeme, influenţează acneea şi unele boli de piele.
Ceaiul se mai poate prepara astfel: peste trei linguri de teci mărunţite se toarnă un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Această cantitate se împarte în două-trei porţii şi se bea în cursul unei zile.