Despre fasole

Printeaza

Fasolea (Phascolusvulgaris) Despre_fasole

Descriere

Este originară din Peru şi a fost adusă în Europa după descoperirea Americii. Păstăile conţin o serie de aminoacizi, acid salicilic, acid fosforic, vitamina C şi săruri minerale. Tecile, fără seminţe se folosesc în scopuri medicinale.

Utilizare

Adjuvant în tratamentul diabetului, puternic depurativ favorizând eliminarea toxinelor şi a produşilor rezultaţi din dezasimilare, antiseptic renal.

Intern: în edeme renale, acnee, erupţii ale pielii, în cistite calmînd spasmele şi normalizînd urinarea.

Se foloseşte ca decoct; trei linguri de teci mărunţite la 750 ml de apă rece; se fierb 20 minute; se bea în trei reprize pe parcursul unei zile.

Extern: cataplasmele făcute din făină de fasole ajută la calmarea pruritului generat de unele eczeme, influenţează acneea şi unele boli de piele.
Ceaiul se mai poate prepara astfel: peste trei linguri de teci mărunţite se toarnă un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Această cantitate se împarte în două-trei porţii şi se bea în cursul unei zile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.