Dacă vă plac fripturile de vită la grătar, atunci ştiţi deja că în acest caz calitatea cărnii este de importanţă maximă.
Pentru a fi fragedă, zemoasă şi gustoasă, carnea de vită trebuie lăsată să se marineze timp îndelungat în amestecuri speciale.
Carnea pe care o găsim de obicei la supermarket este marinată doar câteva zile, de aceea riscaţi fripturi tari şi aţoase. Pentru grătar, carnea de vită are nevoie de cel puţin 10 zile în marinată – ideal ar fi să fie 20 de zile sau chiar mai multe.
Pentru a fi marinată cum trebuie, carnea de vită trebuie atârnată la 0 °C (oricum nu mai mult de 2 °C) într-un „curent de aer” care prezintă o umiditate de 70%. în felul acesta, suprafaţa se usucă şi carnea nu se strică.
Modalitate alternativă: împachetarea la vid. Ambele condiţii pot fi reproduse şi în casă, dar numai parţial. 0 idee originală de garnitură: ridichi la grătar în marinată dulce. Se spală şi se curăţă 2 legături de ridichi.
Se taie jumătăţi şi se presară 2 linguri de zahăr amestecat cu scorţişoară măcinată.
Se adaugă 2 linguri de miere, se amestecă şi se împachetează în folie de aluminiu. Se frig 8 min. pe grătar.
Friptura de vita marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 350 ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare piper Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de plastic, cu toate ingredientele pentru marinata. Inchideti […]
Friptura de vita marinata la gratar din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 355 ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de plastic, cu toate ingredientele […]
Friptura de vita la gratar marinata in usturoi din: friptura de vita, sprite, ulei de canola, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 bucata friptura de vita 355ml sprite 1/4 ceasca ulei de canola 2 catei de usturoi, ras sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Puneti friptura intr-o punga mare de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.