Frittata

Printeaza

Frittata

FrittataFrittata este versiunea italienească a omletei franţuzeşti. In varianta franţuzească, omleta împăturită acoperă umplutura, în vreme ce umplutura unei frittata este amestecată cu ouă, iar rezultatul este o omletă întinsă.

Combinaţii delicioase pot fi realizate cu brânză, ciuperci, legume călite şi şuncă. Până si o frittata simplă poate avea un nume răsunător şi un gust remarcabil: frittata con le cipolle este o omletă cu ceapă; frittata di aglio e prezzemolo este preparată cu usturoi şi pătrunjel.

Gâtirea unei frittata oferă bucătarului ocazia de a-şi demonstra dexteritatea. Trebuie să aveţi la îndemână o a doua tigaie cu ulei. Când frittata este aproape prăjită, se aşazâ a doua tigaie peste prima, ca un capac, iar frittata se răstoarnă în a doua tigaie şi se pune din nou pe foc, până se prăjeşte şi partea de deasupra.

Dacă nu credeţi că puteţi realiza acest truc, nu disperaţi; aşezaţi frittata pe un grătar încins si veţi obţine un rezultat aproape identic. Frittata se taie în felii şi se serveşte fierbinte sau rece.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.