Frittata
PrinteazaFrittata
Frittata este versiunea italienească a omletei franţuzeşti. In varianta franţuzească, omleta împăturită acoperă umplutura, în vreme ce umplutura unei frittata este amestecată cu ouă, iar rezultatul este o omletă întinsă.
Combinaţii delicioase pot fi realizate cu brânză, ciuperci, legume călite şi şuncă. Până si o frittata simplă poate avea un nume răsunător şi un gust remarcabil: frittata con le cipolle este o omletă cu ceapă; frittata di aglio e prezzemolo este preparată cu usturoi şi pătrunjel.
Gâtirea unei frittata oferă bucătarului ocazia de a-şi demonstra dexteritatea. Trebuie să aveţi la îndemână o a doua tigaie cu ulei. Când frittata este aproape prăjită, se aşazâ a doua tigaie peste prima, ca un capac, iar frittata se răstoarnă în a doua tigaie şi se pune din nou pe foc, până se prăjeşte şi partea de deasupra.
Dacă nu credeţi că puteţi realiza acest truc, nu disperaţi; aşezaţi frittata pe un grătar încins si veţi obţine un rezultat aproape identic. Frittata se taie în felii şi se serveşte fierbinte sau rece.