Salata de pui cu litchi si sos de curry din: file de piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa, pudră de curry, chimen măcinat, coaja si suc de lămâie, maioneză, iaurt grecesc, conservă cu litchi, seminţe de mac, sos de peşte Thai, ulei de canola, spanac, tulpini de ţelină, mar verde, nuci. Ingrediente: 1 kg file de piept de pui sare şi piper ulei de […]
Despre Litchi
PrinteazaFructul pomului de litchi este renumit pentru dulceaţa sa. In sezon, ciorchini de fructe roşii atârnă tentant din copacii veşnic verzi.
In interiorul unei coji subţiri şi casabile, pulpa albă şi compactă înveleşte un sâmbure lung, de culoare închisă.
Nu este de mirare că el a devenit un simbol al iubirii: una dintre varietăţi este numită „râsetul concubinei imperiale”.
Fructul este comparat uneori cu un bob de strugure şi, într-adevâr, se poate fabrica vin din fructele de litchi.
Pomii litchi rodesc când este mai răcoare afară, însă nu rezistă la îngheţ.
Provincia Guangdong, unde litchi se cultivă de peste 2000 de ani, este renumită din acest punct de vedere.
Fructele litchi sunt mai gustoase atunci când se mănâncă proaspăt culese.
Curăţate de coajă şi de sâmbure, ele împrumută din parfumul lor tropical diverselor salate de fructe, îngheţate şi băuturi.
In afara sezonului, litchi pot fi cumpărate sub forma unor nuci, care sunt de fapt fructe uscate.
Fructele sunt, de asemenea, disponibile în conservă, în sirop.
Poate te intereseaza si:
Panna cotta cu litchi si mango
Panna cotta cu litchi si mango din: litchi, mango, smantana pentru frisca, lapte, zahar, agar-agar, scortisoara, anason, cardamom si zahar vanilinat.