Despre Marar (Anethum graveolens)

Printeaza

Despre Marar (Anethum graveolens): Apa de mărar, cunoscută ca poţiune carminativă, a fost folosită de-a lungul timpului pentru calmarea colicilor şi pentru a linişti bebeluşii. In Evul Mediu, mărarul era considerat o plantă fermecată şi, ca atare, era folosit în combaterea vrăjitoriei.

Era utilizat, din acelaşi motiv, şi în poţiunile de dragoste. Mărarul e originar din Europa de Nord şi din Rusia. Astăzi este cultivat în toată lumea, dar în special în emisfera nordică.

Mărarul a fost adus în America de Nord de primii colonişti, iar seminţele au fost denumite „seminţe de adunare”, deoarece erau mestecate pentru a alunga foamea în timpul predicilor lungi. Mărarul nu a fost cultivat în scop comercial în America de Nord până în secolul al XlX-lea.

O plantă fusiformă înaltă, cu tulpina subţire şi frunze pufoase, filiforme şi parfumate, de culoare verde-albăstruie. Seminţele sunt şi ele folosite drept condiment.

Mărarul are o uşoară aromă de anason, iar frunzele sunt folosite în mod tradiţional pentru a da gust castraveţilor cruzi sau muraţi în toată Europa, in special în ţările din est. Dacă folosiţi frunzele la o mâncare caldă, adăugaţi-le spre sfârşitul gătitului, pentru a păstra aroma.

Despre Marar (Anethum graveolens): Folosiţi frunzele tocate împreună cu legumele (merg în special la dovlecei, roşii, sfeclă şi varză) sau la sosurile cremoase pentru preparate din peşte sau ouă. Frunzele de mărar se folosesc în scop ornamental.

Mărarul e o plantă bine cunoscută în Scandinavia, unde e folosită pentru a da gust celebrului gravalax, un preparat din somon crud.

Frunzele se usucă sau se congelează la fel ca arpagicul şi dau un gust aparte uleiului sau oţetului folosit la peşte sau la alte mâncăruri uşoare.

 

Mâncare de Pui cu Smântână și Mărar

Mâncare de Pui cu Smântână și Mărar: Combinația de pui fraged, smântână cremoasă și mărar proaspăt aduce un plus de savoare și rafinament acestei rețete. Este o alegere excelentă pentru o cină în familie sau pentru a impresiona oaspeții cu un preparat gustos și reconfortant. În plus, această mâncare este rapidă și ușor de preparat, […]

Fructe de Mare cu Sos de Iaurt și Mărar

Fructe de Mare cu Sos de Iaurt și Mărar – un preparat rafinat și delicios, perfect pentru o cină ușoară și sănătoasă. Ideală pentru zilele călduroase de vară, această rețetă vă va impresiona prin simplitatea și savoarea sa. Fructele de mare sunt nu doar delicioase, dar și extrem de benefice pentru sănătate. Acestea sunt bogate […]

Piure de Cartofi cu Mărar de Post

Piure de Cartofi cu Mărar de Post – Rețeta Delicioasă și Ușor de Preparat – este o variantă simplă și gustoasă a unui preparat clasic, perfect pentru zilele de post sau pentru cei care preferă o dietă vegetariană. Această rețetă combină cremozitatea cartofilor cu aroma proaspătă a mărarului, rezultând într-un fel de mâncare reconfortant și […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.