Despre mere
PrinteazaMere
Acest fruct este de peste 4 000 de ani unul dintre preferatele oamenilor, consumat sub diverse forme, începând cu plăcintele coapte în casă şi tartele mai sofisticate, continuând cu primul suc de mere al unui bebeluş şi terminând cu o halbă de cidru băută într-un bar.
In prezent, numărul soiurilor de mere a depăşit cifra de 7500, căreia i se adaugă an de an altele noi.
Soiurile moderne sunt mai dulci decât soiurile naturale, deşi unii le preferă pe cele mai acrişoare, precum Granny Smith. Merele intră în combinaţii delicioase cu preparate din carne, în special cu mâncăruri pe bază de carne de porc.
Aproape orice copil care a mâncat cândva un măr ştie că aceste fructe obţin nota maximă pentru conţinutul lor bogat în vitamina C, antioxidanţi care ajută la prevenirea bolilor şi o serie de fitonutrienţi.
Având în vedere toate acestea, nu este de mirare că există nenumărate mituri şi legende legate de aceste fructe. Conform unei superstiţii irlandeze, de pildă, dacă o femeie reuşeşte să cureţe coaja unui măr dintr-o singură fâşie şi o aruncă apoi în spate, coaja va forma iniţialele viitorului ei soţ.