O reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se prepara Ouă scoțiene
Despre Oua scotiene
PrinteazaOua scotiene
Un ou scoţian are in mijloc un ou fiert tare şi decojit. Oul se pudrează cu putină făină, se înveleşte în carne tocată, se acoperă cu un strat de pesmet şi se prăjeşte în baie de ulei până devine crocant. Se serveşte la temperatura camerei. In puburile tradiţionale, ouăle scoţiene se servesc cu bere Ale sau Lager.
Cândva, în perioada victoriană, ouăle scoţiene erau o mâncare frecvent întâlnită în coşurile de picnic, iar astăzi sunt omniprezente în localuri, la meciuri de fotbal sau în magazinele alimentare.
O experienţă nefericită cu ouă scoţiene preambalate, produse la nivel industrial nu trebuie să vă strice apetitul! în orice localitate din Marea Britanie există puburi apreciate, care se’vesc încă autenticele ouă scoţiene, iar în căutarea celor mai bune dintre ele, veţi savura, cu siguranţă, câteva halbe de bere bună.
Originea ouălor scoţiene este neclară. Primul care le-a pus în vânzare, în secolul XVIII, a fost furnizorul londonez Fortnum & Mason. Ele au apărut, însă, ca rezultat al utilizării creative a ingredientelor disponibile în casă.
Poate te intereseaza si:
Oua scotiene
Oua scotiene din: carne tocata, pesmet, ulei, oua. Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet […]
Pofta buna!