Despre Oua scotiene

Printeaza

Oua scotiene

Oua scotieneUn ou scoţian are in mijloc un ou fiert tare şi decojit. Oul se pudrează cu putină făină, se înveleşte în carne tocată, se acoperă cu un strat de pesmet şi se prăjeşte în baie de ulei până devine crocant. Se serveşte la temperatura camerei. In puburile tradiţionale, ouăle scoţiene se servesc cu bere Ale sau Lager.

Cândva, în perioada victoriană, ouăle scoţiene erau o mâncare frecvent întâlnită în coşurile de picnic, iar astăzi sunt omniprezente în localuri, la meciuri de fotbal sau în magazinele alimentare.

O experienţă nefericită cu ouă scoţiene preambalate, produse la nivel industrial nu trebuie să vă strice apetitul! în orice localitate din Marea Britanie există puburi apreciate, care se’vesc încă autenticele ouă scoţiene, iar în căutarea celor mai bune dintre ele, veţi savura, cu siguranţă, câteva halbe de bere bună.

Originea ouălor scoţiene este neclară. Primul care le-a pus în vânzare, în secolul XVIII, a fost furnizorul londonez Fortnum & Mason. Ele au apărut, însă, ca rezultat al utilizării creative a ingredientelor disponibile în casă.


Poate te intereseaza si:

Cum se prepara Ouă scoțiene (video)

O reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se prepara Ouă scoțiene

Salata de oua

Oua scotiene

Oua scotiene din: carne tocata, pesmet, ulei, oua. Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi  subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.