Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african
Printeaza
Tilapia
Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte deseori în crescătoriile chinezeşti. Acestui peşte îl place apa cu o temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g este sărac în grăsimi, cu un gust plăcut şi o culoare roz pal.
Mod de preparare: Trebuie lăsat foarte puţin la înăbuşit, altfel carnea lui se desface. Dacă luaţi file, este suficient dacă îl lăsaţi 3 minute la prăjit şi 8-10 minute la înăbuşit.
Pangasius:
Se creşte repede şi de aceea este foarte potrivit pentru crescătorii. Patria sa este Delta Mekong din sudul Vietnamului. Există două sortimente de pangasius: sortimentul mai bogat în grăsime este preferatul Asiei, în vreme ce sortimentul mai sărac în grăsimi merge spre Europa.
Datorită gustului său dulceag, neutru, este ideal pentru toată lumea care doreşte să guste din mâncărurile cu peşte. In plus, dacă luaţi file de pangasius, se potriveşte de minune cu mâncarea asiatică.
Mod de preparare: Fie că este prăjit, înăbuşit, pregătit la abur sau pe grătar, acest peste are un gust deosebit. Carnea este foarte suculenta, nu trebuie sa fii un bucatar pentru a pregati perfect pestele.
Stavridul sud-african:
In laponia şi Tailanda este foarte îndrăgită carnea acestui peşte care a fost denumit şi „Lemonfish” sau „Kingfish”. Având 104 kcal /100 g este un peşte ceva mai gras, însă este bogat în Omega 3.
Mediul său natural sunt mările tropicale şi subtropicale, zone ale Atlanticului şi părţi ale Pacificului. între timp, se creşte şi în crescătorii specializate.
Mod de preparare: Carnea sa aminteşte foarte puţin de peşte şi are un gust plăcut. Este potrivit pentru orice mod de preparare alegeţi. Fanii sashimi îl apreciază crud.
Incoming search terms:
- peste tilapia
- tilapia peste