Despre Piersici si Fructe de Padure
PrinteazaPiersici – Ca şi caisele, sunt pline de betacaroten, întăresc imunitatea, au proprietăţi anticancerigene, protejează arterele şi sunt prietene bune cu silueta. Cu aşa o sumedenie de efecte benefice, e clar că organismul tău nu va îmbătrâni prematur. Condiţia e să mănânci 2-3 astfel de fructe zilnic.
Sunt diuretice şi depurative. Consumul de piersici te ajută să elimini excesul de apă din ţesuturi şi susţine rinichii să funcţioneze optim. Dacă suferi de reumatism sau gută, nu le evita!
Contribuie la refacerea hemoglobinei. Mizează pe ele când te simţi lipsită de energie sau dacă eşti anemică! • Sucul de piersici reglează digestia garantat. Bea un pahar dimineaţa pe stomacul gol şi poţi uita de constipaţie!
Fructe de padure – le găseşti prin pieţe, dar nici în restul anului nu lipsesc din compartimentele cu produse congelate din hipermarketuri. Chiar dacă au un preţ destul de piperat, ar fi bine să consumi zi de zi măcar 200 g, indiferent de soiul lor, fiindcă se întrec în calităţi şi antioxidanţi.
Adevărate bombe de vitamine şi minerale, fructele de zmeura conţin antioxidanţi capabili să protejeze organismul de îmbătrânirea ţesuturilor. O cură (se consumă zilnic, vreme de două săptămâni, 150-200 gînainte de fiecare masă) calmează ulcerul, alergiile şi te ajută să slăbeşti.
Fructele zdrobite şi aplicate pe tenul seboreic de 2-3 ori pe săptămână te scapă de probleme. Bogate în resveratrol, o sursă recunoscută a longevităţii, murele au şi ele aceleaşi recomandări, fiind excepţionale mai ales pentru inimă.
Afinele sunt cele mai bune fructe pentru diabetici (reglează glice¬mia), grăbesc vindecarea infec¬ţiilor urinare, tratează constipa- ţia, dar şi diareea. Tot ele previn deteriorarea vederii, problemele de memorie, scăderea tonusului muscular şi alte afecţiuni comune odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, unii specialişti sunt de pă¬rere că afinele au cele mai bune efecte a ntiîm bătrâni re dintre toate alimentele.