Despre Salata de Sfecla
PrinteazaFoarte îndrăgită datorită aromei de pământ şi a culorii ei intense, salata de sfeclă este vedeta unei game foarte diverse de salate.
Salatele de sfeclă pot fi preparate tot timpul anului, de la începutul primăverii, când se pot folosi primele sfecle şi până spre sfârşitul iernii, căci exemplarele mature se păstrează foarte bine în pivniţă.
Fiecare tară din estul Europei are modul ei preferat de a prepara salata de sfeclă, în Polonia, sfecla fiartă se dă pe râzătoare împreună cu nişte mere şi din ea se prepară buraczki, o mâncare simplă, de toate zilele.
Estonienii sunt mari amatori de rosolje, o salată de cartofi cu sfeclă, mere, murături, heringi şi ceapă, dreasa cu maioneză şi smântână.
In Scandinavia sfecla murată, presărată deseori doar cu seminţe de chimen şi mărar, poate forma o garnitură foarte gustoasă.
Sfecla stă, de asemenea, la baza unei salate consistente servită în bistrourile din Franţa, ce conţine şi salată verde măche, nuci şi brânză de capră.
Dintre feluritele arome, sfecla se potriveşte cel mai bine cu portocala, cu ghimbirul, cu tarhonul şi cu hreanul. Soiurile de sfeclă au culori diferite, mergând de la un auriu intens până la roşu.
Astfel, sfecla oferă întotdeauna un adevărat spectacol culinar. Atunci când este proaspătă, frunzele ei pot fi fierte şi se pot adăuga în salată.
Salata de Sfecla
Pofta buna!