Despre Smochine

Printeaza

Despre Smochine

Smochinele moi sunt nişte fructe antice. La jocurile olimpice din Antichitate, câştigătorii erau încoronaţi cu crengi de smochin şi li se dădea să mănânce smochine.

Ele sunt deseori menţionate în Biblie, iar în Asia, se spune că Buddha ar fi avut o revelaţie pe când şedea sub un smochin.

Există dovezi conform cărora oamenii din epoca neolitică au cultivat smochine cu 11 400 de ani în urmă, în bazinul mediteraneean. Astăzi există aproape 800 de specii de smochine, însă nu toate sunt comestibile.

Deoarece smochinii sunt copaci robuşti, care produc fructe delicioase, aria lor de cultivare s-a extins şi spre alte regiuni cu climă adecvată. în secolul XVI, smochinii au fost aduşi de misionari spanioli şi portughezi în Lumea Nouă.

Smochinele proaspete au dimensiunea unor prune mai mici şi o coajă verde sau purpurie. Deşi coaja este comestibilă, unii preferă să o cureţe şi să mănânce doar miezul moale şi roz al fructului.

Smochinele uscate sunt dulci si au o consistenţă elastică.

In afară de apreciatele fursecuri Fig Newton, smochinele pot fi consumate si în plăcinte, budinci, prăjituri si gemuri. Grecia, Turcia şi California sunt cele mai importante regiuni producătoare.

Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al organismului.

 


Poate te intereseaza si:

Pate de ficat cu smochine

Pate de ficat cu smochine din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, unt, smantana, sare, piper, smochine. Ingrediente: o caserolă ficat de curcan 3 cepe mici 2 căţei usturoi 100 ml smântână 50 g unt sare piper smochine salată verde   Mod de preparare: In unt topit, într-o tigaie, se pun la călit ceapa şi usturoiul, curăţate […]

Rulada de porc cu smochine

Rulada de porc cu smochine

Rulada de porc cu smochine din: pulpa de porc, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de porc 100 g prune uscate 100 g smochine 100 g stafide aurii 100 g nuci 100 g alune 200 ml vin alb dulce 50 ml coniac sare piper   Mod de preparare: Carnea […]

Salata de pui cu smochine

Salata de pui cu smochine din: salata, piept de pui, smochine, chives, iaurt, ulei, limeta, turmeric, susan, sare. Ingrediente: salata 200 g piept de pui la grătar 4-5 smochine proaspete câteva fire de chives Pentru dressing: 125 ml iaurt 2 linguri ulei de măsline sucul de la 1/2 limetă 1 vârf de cuţit turmeric 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.