Socata din: flori de soc, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: inflorescenţe de soc 5l apă 25 linguri zahăr 2 lămâi mari Mod de preparare: Se pun zahărul, florile de soc şi lămâile tăiate felii mari, într-un borcan de 5 l. Se toarnă apă şi se acoperă borcanul cu folie lejeră. Se lasă la lumină 2-3 […]
Despre socata
PrinteazaDespre socata. Frecvent preparată în Anglia, la tară, şocata are pentru anumite generaţii gustul specific al verii.
Este o băutură revigorantă pentru zilele caniculare, care au început să caracterizeze verile englezeşti, mai degrabă astăzi decât în perioada de glorie a băuturii.
Pentru prepararea vinului de soc sunt necesare flori complet înflorite, care se taie cu o foarfecă de pe tulpini.
Când aţi strâns o cantitate echivalentă cu o halbă de bere, puneţi florile într-o damigeană şi acoperiţi-le cu 2,5 l de apă clocotită. Adăugaţi sucul de la trei lămâi, 250 g de stafide tocate şi 1,5 kg zahăr.
Când lichidul s-a răcit până la temperatura corpului, se adaugă o cultură de drojdie nutritivă, iar amestecul se lasă să stea, până începe procesul de fermentare şi infuzie.
Despre socata: După aproximativ 4 zile, vinul de soc este separat de ingredientele solide şi lăsat să se limpezească. După ce s-a limpezit, se păstrează încă două luni, înainte de a fi îmbuteliat.
Savurati!
Cocktail de socata din: socata, apa minerala, pere, menta. Ingrediente: 1 l socată (naturală sau din sirop concentrat din comert) 2 ceşti de apă minerală 2 pere bine coapte câteva frunze de mentă proaspătă Mod de preparare: Mixează perele la blender sau cu mixerul, până când obtii o pastă dulce. Amestecă toate ingredientele într-o carafă […]
Socata cu lamaie si drojdie din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, drojdie. Ingrediente: 6 pălăriuţe flori de soc 3 l apă 500 g zahăr 1 lămâie 8 g drojdie Mod de preparare: Speli florile de soc, le usuci pe un prosop şi le pui într-un borcan. Adaugi zahărul, lămâia feliată şi apa. Acoperi amestecul […]
Savurati!