Despre telina

Printeaza

Despre telinaDespre telina: Ţelina este îndrăgită atât pentru rădăcina aromată, bogată în vitamine şi minerale, cât şi pentru frunzele delicioase care dau un gust specific salatelor, ciorbelor şi preparatelor din legume şi carne.

Ţelina se cultivă din cele mai vechi timpuri. De altfel, arheologii au descoperit flori şi frunze de ţelină în ghirlandele găsite în mormântul faraonului Tutankamon.

In Grecia antică, frunzele de ţelină erau folosite în ghirlande pentru morţi, iar câştigătorii unor jocuri sportive primeau iniţial coroniţe din frunze de ţelină (care au fost ulterior înlocuite cu coroniţe de pin).

Astăzi, ţelina e folosită în toate bucătăriile din lume. Frunzele sunt foarte aromate şi sunt folosite atât verzi, cât şi uscate.

Rădăcina este nelipsită din ciorbe. De asemenea, din ea se prepară delicioasa salată de crudităţi, împreună cu morcovi şi uneori cu mere.

Ţelina ajută la scăderea tensiunii arteriale. Sucul de ţelină reduce aciditatea, este tonic şi are un efect natural laxativ.

Ţelina conţine substanţe anticancerigene şi este diuretică.

Despre telina

Telina si beneficiile sale pentru sanatate

Telina si beneficiile sale pentru sanatate: Țelina (Apium graveolens) este o plantă legumicolă cu frunze verzi și tulpini suculente, care face parte din familia Apiaceae. Este cultivată în principal pentru tulpini și rădăcini, care sunt utilizate în bucătărie în diverse feluri. Există două tipuri principale de țelină: țelină cu tulpină (Apium graveolens var. dulce) și […]

retete

Telina umpluta cu crema de branza

Telina umpluta cu crema de branza din: telina apio, branza, crema de branza, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 teline apio 30gr banza blue 1 pachet crema de branza Smantana, optional Sare si piper   Mod de preparare: Spalati telina si taiati bucati potrivite. Amestecati branzeturile cu smantana si asezonati cu sare si piper. Umpleti telina […]

retete

Roșii cu țelină și ardei

Roșii cu țelină și ardei din: rosii coapte, telina, ardei gras, aspirina, sare, zahar. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 5 ţeline mari fără frunze 3 kg ardei gras 10 aspirine 300 g sare 150 g zahăr   Mod de preparare: Se spală roşiile, ardeii şi ţelina se curăță. Toate se macină cu maşina de […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.