Despre uleiul de masline
PrinteazaFoarte bogat în acizi graşi nesaturaţi precum omega 3 şi omega 6, este un duşman declarat al colesterolului şi al cancerului. Aceste grăsimi reglează tensiunea arterială şi contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. Este bine tolerat de stomac, fiind recomandat pentru afecţiunile digestive.
Scade riscul apariţiei cancerului de colon. Un studiu întreprins în Grecia relevă faptul că femeile din zona Medteranei prezintă riscuri foarte scăzute de a face cancer de sân. Vinovatul pare a fi acidul oleic pe care-l conţine acest ulei.
Diabeticii sau cei care prezintă riscul de a face diabet sunt sfătuiţi de către nutriţionişti să folosescă uleiul de măsline în alimentaţie, deoarece studiile au arătat că poate controla nivelul de zahăr din sânge.
Hidratează, catifelează şi înmoaie pielea dacă îl foloseşti la masaj sau pe post de loţiune de corp. Previne apariţia ridurilor şi tratează tenul sensibil cu tendinţă de uscare. Aplicat pe părul puţin umezit, are proprietăţi nutritive şi emoliente.