Despre uleiul de porumb
PrinteazaAre un conţinut de două ori mai mare de vitamina E decât cel de floarea-soarelui. Cunoscută şi sub denumirea de „vitamina tinereţii”, vitamina E încetineşte instalarea precoce a bătrâneţii. Consumul frecvent de ulei de porumb măreşte rezistenţa organismului la bolile infecţioase.
Favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterol şi acţionează ca un bun drenor al căilor biliare. Este recomandat în dieta diabeticilor, dar şi a celor care suferă de afecţiuni digestive.
Dacă îţi cade părul, foloseşte acest ulei pentru masaj. Inainte de spălare, umezeşte pielea capului puţin, apoi masează-te cu câteva picături de ulei de porumb, înfăşoară părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze două ore, după care spală-te cu un şampon pentru utilizări frecvente.
Aplicat pe ten după demachiere, printr-un masaj uşor, hidratează şi catifelează pielea.