Detoxifierea de primavara

Printeaza
Detoxifierea de primavara

Detoxifierea de primavara

Se spune ca la fiecare schimbare de anotimp este important sa-ti aclimatizezi organismul si sa elimini toxinele acumulare.

Detoxifierea de primavara este esentiala, pentru ca face trecerea de la o dieta de iarna, bogata in grasimi, la una de vara, usoara. Iti prezentam un program de detoxifiere de primavara pe care il poti urma intre 1-7 zile!

Regulile regimului de detoxifiere

O saptamana de detoxifiere nu este floare la ureche si, cu siguranta, nu este o optiune pentru oricine. Detoxifierea presupune renuntarea la mancarurile gatite, obisnuite, precum si la majoritatea surselor de proteine, renuntarea in totalitate la produsele de origine animala si o abstinenta culinara la care nu multi se pot supune.

Totusi, beneficiile detoxifierii sunt vizibile imediat si constau intr-o piele luminoasa, radianta, mai multa energie (in special la sfarsitul detoxifierii) si, bineinteles, cateva kilograme in minus la cantar. Aceste beneficii sunt suficiente pentru a motiva orice persoana sa inceapa un regim de detoxifiere primavara aceasta !

In timpul regimului de detoxifiere sunt strict interzise:

  • Zahar
  • Alcool
  • Lactate
  • Alimente care contin gluten
  • Soia
  • Oua
  • Alune
  • Indulcitori artificiali
  • Carne de orice fel – chiar si pestele sau fructele de mare sunt interzise

Ce ai voie sa mananci in timpul detoxifierii de primavara:

  • Legume de sezon, in special cele cu frunze verzi, abia crescute – spanac, leurda, untisor, ceapa verde, usturoi verde, frunze de papadie
  • Fructe proaspete
  • Fructe oleaginoase si cereale –nuci, migdale, caju, orez
  • Multa apa plata

Exemplu de meniu pentru o zi din regimul de detoxifiere

Primele zile de detoxifiere te vor face sa te simti slabit, asa ca este esential sa incepi dieta in weekend sau intr-o zi nu foarte aglomerata, pentru a nu fi nevoit sa faci fata unor sarcini dificile. Iti poti planifica meniul zilnic in functie de programul tau, insa urmand o structura de mese regulate si dese, care sa iti mentina stabil nivelul glicemiei.

Iata un astfel de meniu detoxifiant:

Ora 7: Shake din fructe, legume, seminte sau fructe oleaginoase la alegere

Ora 10: O gustare

Ora 13: Legume la aburi cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, alaturi de cateva nuci sau migdale

Ora 16: O gustare

Ora 19: Un shake

O gustare inseamna o optiune asemanatoare cu acestea : un fruct cu cateva nuci, tije de telina apio cu unt de migdale, 2 rondele de orez expandat cu humus sau unt de migdale, legume la aburi cu diferite fructe oleaginoase, avocado cu putina sare de mare sau o mana de oleaginoase.

 

Articol preluat de aici.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.