Detoxifierea de primavara (Sfaturi eficiente pentru eliminarea toxinelor din organism)

Printeaza

Sfaturi eficiente pentru eliminarea toxinelor din organismDetoxifierea de primavara (Sfaturi eficiente pentru eliminarea toxinelor din organism).

Pentru a preîntâmpina instalarea asteniei de primăvară se recomandă detoxifierea organismului, din timp, aşa încât primele raze de soare să ne găsească energici, cu un tonus fizic şi psihic optim pentru a face faţă schimbării anotimpului.

Aşadar, în primele zile de primăvară şi chiar pe durata Postului Paştelui, este recomandat să profităm din abundenţă de legumele şi fructele proaspete care populează pieţele în această perioadă.

Ficatul este principalul organ implicat în detoxifiere, acesta având rolul de a identifica toxinele, hormonii şi substanţele cancerigene care nu au ce să caute în corp şi le direcţionează către sistemul excretor pentru a fi eliminate.

Acidul glucaric din broccoli are un rol esenţial în detoxifiere, deoarece inhibă acţiunea unei enzime care în lipsa acestui acid împiedică desfăşurarea procesului de detoxifiere.

Varza, conopida şi broccoli fac parte din grupa legumelor crucifere care conţin antioxidanţi puternici cu efect anticancerigen şi de eliminare a toxinelor din corp.

Acestea conţin şi indole-3-carbinol, un antioxidant puternic cu rol foarte important în procesul de detoxifiere. Această substanţă dirijează un grup de enzime care are un efect de purificare a ficatului, favorizând eliminarea substanţelor toxice provenite din medicamente, estrogen sau poluare.

Sfaturi de la Gwyneth Paltrow

Evitaţi lactatele, glutenul, crustaceele, alimentele procesate (inclusiv produsele din soia), legumele (cartofi, roşii, ardei şi vinete), condimentele, zahărul, alcoolul, cofeina şi băuturile carbogazoase!

Înainte de prima masă să se consume un pahar de apă cu lămâie la temperatura camerei şi un ceai de plante, după care o supă de morcovi pentru mesele principale, precum şi pui fiert cu broccoli, somon în nucă de cocos şi quinoa cu dovleac japonez Kabocha!

Pentru gustări, ronţăiţi diferite tipuri de nuci!

Andreea Marin s-a detoxifiat în Turcia

“În zilele de detoxifiere, practic nu am mâncat nimic şi culmea e că nu mi-a fost foame! Am băut supe şi sucuri speciale cu un aport nutriţional mare la fiecare oră şi jumătate, după reţetele minunatei Cisem Cakir, specialistă în nutriţie şi raw food”, a mărturisit Andreea.

A renunţat la alimentele semipreparate, încărcate de chimicale şi încearcă să gătească acasă preparate sănătoase din ingrediente naturale Bea acum apă alcalină – pe care o obţine singură, acasă Mănâncă sarmale raw, dar şi alte alimente pentru care încearcă, pe cât posibil, să evite gătirea cu flacăra Face yoga pentru a avea nu doar un trup sănătos, ci şi o stare de spirit foarte bună Bea lapte de migdale pe care îl faci singură, astfel: un pahar mare de migdale proaspete se ţin în apă o noapte, apoi se blendează şi se îndulceşte laptele obţinut cu sirop de agave.

Soluţii de la Dr. Oz

În orice cură de detoxifiere este bine să înlături din meniul tău alimentele procesate, carnea, dulciurile, lactatele, produsele făinoase, băuturile carbogazoase, alcoolul, ouăle, produsele cu făină albă rafinată şi cofeină pentru a ajuta organismul să lucreze şi să elimine toxinele.

Principalele grupe alimentare pe care trebuie să te bazezi atunci când eşti la detoxifiere sunt legumele şi fructele, cât mai des folosite în stare crudă sau sub formă de sucuri/smoothie-uri.

Astfel, vei asigura corpului nutrienţi importanţi pentru a avea energie, scrie eva.ro. Dacă incluzi şi mâncarea gătită în meniul tău este recomandat ca aceasta să fie preparată într-un mod cât mai simplu, fără carne şi ingrediente cu un conţinut ridicat de grăsimi săturate. De exemplu, legumele le poţi face simplu la abur sau înăbuşite, fără grăsime.

De asemenea, supele de legume sunt recomandate în această perioadă. Printre cele mai bune fructe pe care le poţi folosi în detoxifiere se numără strugurii, merele şi lămâile. Cele mai importante legume sunt morcovii, sfecla, varza, broccoli şi verdeţurile (pătrunjel, spanac, mărar, ţelină).

Nu uita că verdeţurile trebuie să ocupe locul fruntaş în salată, aşa că asigură-te că mănânci zilnic legume cu frunze verzi. Acestea au o cantitate mare de clorofilă care hrăneşte bacteriile bune din intestin, înmulţindu-le în defavoarea celor rele. Cu două zile înainte de a începe cura de detoxifiere este recomandat să elimini anumite alimente din dietă: cafeină, zahăr, carne roşie, lactate şi orice alimente procesat. Consumă doar fructe, legume şi proteine slabe.

De asemenea, în fiecare dimineaţă, imediat după ce te-ai trezit bea două pahare cu apă călduţă amestecată cu zeamă de lămâie şi ghimbir răzuit. Seara, înainte de culcare este recomandat să bei un ceai din plante medicinale.

Sucuri purificatoare

Sucul de struguri pe care poţi să-i storci întregi. Sucul de mere. Se storc merele întregi, bine spălate în prealabil. Limonadă cu miere de albine. Sucurile simple de legume: morcovi, spanac, pătrunjel, sfeclă roşie, broccoli.

Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi suc de pătrunjel. Sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi spanac. Sucul de morcovi combinat cu suc de germeni de lucernă şi pătrunjel.

Sucul de morcovi combinat cu suc de spanac, ţelină şi pătrunjel. Sucul de iarbă de grâu combinat cu suc de germeni de lucernă. Sucul de varză.

Detoxifiere cu lămâie

Cura de detoxifiere cu lămâie a fost recomandată prima dată de Stanley Burroughs, autorul cărţii “Maestrul curăţării”, şi avea drept scop vindecarea ulcerelor stomacale.

Cu timpul, s-a descoperit că dieta nu este benefică doar pentru stomac, ci şi pentru multe funcţii ale organismului: somn mai bun, dispoziţie pozitivă, claritate în gândire şi pierderea de kilograme în plus. dieta încurajează detoxifierea organismului cu ajutorul unei limonade preparate din lămâi, sirop de arţar pur, piper roşu şi apă.

Dieta trebuie ţinută 10 zile, scrie sfatulparintilor.ro. Pe zi ar trebui consumate 6-12 pahare. Cu fiecare zi din dietă, dorinţa de a mânca se diminuează, iar persoana care urmează această dietă devine foarte încrezătoare în forţele proprii, putând duce cu succes dieta la bun sfârşit, fără să mănânce nimic altceva.

La finalul celor 10 zile, Stanley Burroughs recomandă consumul unui mix lichid din portocale, ţelină sau alte fructe şi legume.

Detoxifiere à la Mihaela Rădulescu

– suc de legume în fiecare dimineaţă (castravete, ginger, ţelină, măr)

– ceai verde în loc de cafea, la care adaugă ghimbir şi multă lămâie

– masaj cu sare de Himalaya la picioare, începând de la tălpi şi până la şolduri – stimulează circulaţia şi sistemul limfatic şi lasă pielea foarte fină

– mănâncă de 3 ori pe zi, la ore fixe, fără ronţăieli între mese. De sete, bea apă şi iaurt lichid, dar numai între mese, nu în timpul lor

– nu mănâncă decât un singur fel de mâncare la o masă

– cu cel puţin 3 ore înainte de somn opreşte orice poftă de mâncare şi bea doar ceaiuri fără teină sau apă.

– adaugă proteine la fiecare masă, ca să-şi menţină nivelul energetic şi să-şi ţină în ordine zahărul din sânge.

Articol preluat de aici.

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune sfaturile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.