Devilled Eggs
PrinteazaDevilled Eggs
Cuvântul devii (în engleză: „diavol”) din denumirea acestui fel de mâncare se referă la condimentele folosite pentru a conferi unui banal ou fiert tare personalitate. Termenul devilling se folosea în trecut pentru a denumi o metodă de gătire a cărnii, iar şunca devilling este şi astăzi un produs larg răspândit. în prezent, termenul se referă la o modalitate de a prepara ouă umplute.
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se curăţă şi se taie în două. Tăiate de-a lungul, jumătăţile vor avea mai multă stabilitate, pe când tăiate de-a latul pot fi echilibrate prin ajustarea capetelor rotunde. Se scoate gălbenuşul, fără a zdrobi albuşul. Gălbenuşurile se zdrobesc şi se amestecă cu maioneză, dressing de salată, smântână, oţet sau suc de lămâie.
Puţin sos Worcestershire, muştar, piper de Cayenne sau ierburi aromate fac ouăle să fie picante sau devilled.
Albuşurile se umplu cu această compoziţie, fie cu un tub pentru cremă (varianta mai elegantă, fie cu ajutorul unei linguriţe sau unei furculiţe. Se poate presăra un vârf de cuţit de boia de ardei şi se pot servi cu anşoa, măsline, capere sau orice altceva.