Devonshire Scones
PrinteazaDevonshire Scones
Ingrediente:
- 3 căni de făină
- un pacheţel de praf de copt
- două linguri de zahăr
- 60 g unt tăiat bucăţele
- 250 ml lapte
- un ou bătut pentru uns
- gem de căpşuni (caise)
- frişca, pentru servit
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat praful de copt) într-un vas. Adaugi bucăţelele de unt şi sfărâmi ambele ingrediente cu vârful degetelor.
Faci o adâncitură la mijloc, torni laptele şi amesteci repede, până obţii un aluat uşor lipicios. întinzi aluatul pe o planşetă de lemn dată cu făină, manevrând sucitorul uşor, pentru a obţine o foaie groasă de 2 cm.
Tai din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar), care se pun unul lângă altul pe tava de prăjituri. Se ung cu ou şi se coc circa 20 minute. Se servesc fierbinţi, unse cu marmeladă si friscă.
Devonshire Scones
Pofta buna!