Devonshire Scones

Printeaza

Devonshire Scones

Devonshire Scones

Ingrediente:

  • 3 căni de făină
  • un pacheţel de praf de copt
  • două lin­guri de zahăr
  • 60 g unt tăiat bucăţele
  • 250 ml lapte
  • un ou bătut pen­tru uns
  • gem de căpşuni (caise)
  • frişca, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat praful de copt) într-un vas. Adaugi bucăţelele de unt şi sfărâmi ambele ingrediente cu vârful dege­telor.

Faci o adâncitură la mijloc, torni laptele şi amesteci repede, până obţii un aluat uşor lipicios. întinzi aluatul pe o planşetă de lemn dată cu făină, manevrând sucitorul uşor, pentru a obţine o foaie groasă de 2 cm.

Tai din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar), care se pun unul lângă altul pe tava de prăjituri. Se ung cu ou şi se coc circa 20 minute. Se servesc fierbinţi, unse cu marmeladă si friscă.

Devonshire Scones

Devonshire Scones3.jpg Devonshire Scones1.jpg Devonshire Scones2.jpg Devonshire Scones.jpg Devonshire Scones4.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.