Dezosarea unui picior de miel
PrinteazaDezosarea unui picior de miel este o operaţiune destul de dificilă, însă un bun măcelar va reuşi să desprindă carnea într-un mod elegant, în formă de fluture.
Avantajul îndepărtării osului constă în faptul că bucata de carne devine, astfel, mai adecvată preparării la grătar. Prin dezosare se măreşte, de asemenea, suprafaţa de carne, care poate fi frecată cu condimente şi asupra căreia marinata îşi va putea exercita influenţa binefăcătoare.
Carnea de pe picior este ceva mai tare decât alte bucăţi de carne care se prepară la grătar, astfel încât o marinată acrişoară (pregătită cu oţet sau vin) va contribui la frăgezirea cărnii.
Marinada are în primul rând rolul de a aroma carnea, iar mielul se combină perfect cu o largă varietate de condimente, dintre care următoarele au devenit clasice : usturoi şi rozmarin; chimion turcesc; muştar şi cimbrişor, ulei de măsline, sare şi piper.