Dieta cu 1000 de calorii pe zi
PrinteazaDieta cu 1000 de calorii pe zi contine aproximativ 65 grame de proteine (25%), 30 grame de lipide (30%) si 110 grame de glucide (45%), care trebuie repartizate la cele 3 mese principale zilnice astfel:
Mic dejun: lapte degresat (200 ml), 2 iaurturi mici sau 200 grame brinza de vaci, 30 grame piine sau 2 biscuiti.
Pranz: salata de cruditati fara ulei (100 g); carne slaba de pui sau vita (100-150 g); legume inabusite (200-300 g); un iaurt mic degresat sau 100 grame brinza de vaci.
Pentru salata poti prepara un sos acaloric din suc de lamiie, otet, mustar, sare si piper.
Cina: supa de legume fara cartofi sau paste (200 ml); piept de pui la gratar (150 g); salata de cruditati (100 g)
Alte aporturi calorice permise in dieta cu 1000 de calorii pe zi
Bauturi: cel putin 1 litru de apa pe zi + cafea sau ceai neindulcit
Condimente premise: pasta de tomate, suc de lamiie, otet, piper, sare in cantitate moderata, usturoi, mustar, mirodenii.
In cazul in care iti este foame intre mese: un ou fiert tare sau un iaurt degresat sau 2 mere
Pentru 1200-1600 de calorii zilnic
Pentru 1200 calorii / zi: adauga 50 grame de piine + 10 grame de materie grasa (unt, margarina, ulei)
Pentru 1400 calorii / zi: adauga 50 grame de piine + 15 grame de materie grasa + 100 de grame produse ce contin amidon + 30 de grame de branza
Pentru 1600 calorii / zi: adauga 80 grame de piine + 30 grame de materie grasa + 150 grame de produse ce contin amidon + 30 grame de brinza
Echivalenta nutritionala in dieta cu 1000 de calorii pe zi
100 grame carne slaba = 125 grame peste = 2 oua
40 grame piine = 3 biscuiti = 100 grame de produse ce contin amidon
100 ml lapte degresat = 1 iaurt
10 grame unt sau margarina = ½ lingura ulei
Alimente premise si nepermise in regimul cu 100 de calorii
Alimente permise: carne de pasare, vita, vinat, iepure, jambon, peste proaspat, lapte degresat, brinza de vaci, iaurt, piine si biscuiti cu amidon, fructe proaspete, legume verzi sau gatite fara ulei, condimente.
Alimente nepermise: carne de porc, preparate din carne, sunca, peste prajit, afumat sau sarat, lapte nedegresat, iaurt cu fructe, produse de patiserie, floricele de porumb, dulciuri, nuci, alune, prajituri, racoritoare cu zahar, bauturi alcoolice, maioneza, sosuri, ketchup.
Articol preluat de aici.