Dieta cu hrana cruda
PrinteazaPare greu de tinut la inceput, pentru ca se schimba intreaga alimentatie, dar dupa prima luna, este mult mai usor de respectat. Dieta cu hrana cruda are doua etape:
In prima etapa care tine 7 zile, se elimina orice aliment solid si se beau numai sucuri de legume, dimineata, de fructe, dupa amiaza, ceaiuri si apa. In aceasta perioada se insista pe curatarea intestinelor prin disme sau laxative.
A doua etapa este una de obisnuire a organismului cu hrana cruda. Se pastreaza sucurile de legume de dimineata si se adauga la pranz salate din legume proaspete, cereale, turte facute din legume proaspete macinate si uscate lent la soare sau la cuptor, cu usa deschisa. La aceste turte se pot adauga faina integrala sau tarate.
Sucurile si legumele preparate sub forma de salate se pot lua in cantitatea dorita. Aceasta perioada, a doua, poate dura pana la trei-patru saptamani, in functie de toleranta organismului.
Dupa această perioada, se pot introduce in alimentatie branza proaspata de vaci, iaurtul natural, uleiul de masline, graul incoltit, germenii de soia, fructele oleaginoase uscate: nuci, alune de padure, migdale, proaspete, neprajite.
Aceasta dieta cu hrana cruda duce la o slabire rapida, dar trebuie urmata numai in cazul in care nu suferiti de boli grave, cum ar fi epilepsia, boli cardiace, diabet.