Dieta cu struguri
PrinteazaIn Antichitate, medicii Galenus şi Dioscoride aduceau elogii curei de struguri, susţinând în tratatele lor cât de sânătoşi sunt strugurii pentru bolile aparatului digestiv, dar şi ca remediu anti-îmbătrânire.
Pe lângă vitaminele şi mineralele specifice, strugurii au un alt atu: în coaja celor negri în mod special, există cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Substanţa are, la struguri, dar şi la alte fructe şi legume negre, un rol defensiv: se formează când planta este atacată de bacterii şi ciuperci.
Cura de intensitate mare: în primele trei zile, se consumă progresiv 0,5 kilograme de struguri în prima zi, 1 kilogram într-a doua, 1,5 kilograme în cea de-a treia zi. După cele trei zile de acomodare, în care îţi obişnuieşti metabolismul, timp de alte cinci zile mănânci doar struguri (dacă vrei să slăbeşti drastic, poţi ţine cura zece zile).
Cura de intensitate medie: două zile pe săptămână mănânci doar struguri: 1,5-3 kilograme pe zi.
Cura de intensitate scăzută: în fiecare zi, măcar 0,5 kilograme de struguri, iar restul alimentelor se aleg cu grijă. Cura cu must: trei pahare cu must în fiecare zi, timp de o lună, ajută la detoxificare, pregătind organismul de iarnă.
Suferinzii de gută, reumatism şi artroză sunt printre cei mai avantajaţi, pentru că strugurii ajută ţesuturile să se cureţe de reziduurile alimentare. Anemicii prind putere, iar cei cu hipertensiune se pot baza pe cura de struguri pentru că, asemenea usturoiului, strugurii sunt un reglator de tensiune.
Cura de struguri curăţă rinichii, diminuează aciditatea urinară, ajută ficatul să funcţioneze optim.
Sucul de struguri este foarte potrivit în alimentaţia bebeluşilor care n-au parte de laptele matern.
Dieta cu struguri