DIETA OSHAWA
PrinteazaAti incercat mai multe diete pana acum si nimic nu a mers. Va propunem o dieta care ajuta in lupta impotriva bolilor produse de excesul energiei yin si ne echilibreaza din punct de vedere energetic.
Aceasta dieta este poate cea mai severa, dar in acelasi timp si cea mai eficienta dintre cele propuse de dr. George Oshawa (fondatorul macrobioticii).
Principiile dietei Oshawa:
- Dieta se bazeaza pe faptul ca trebuie sa mancam alimente care sunt intr-un echilibru perfect cu mediul inconjurator, fiind astfel evitate toate bolile
- Dieta Oshawa trebuie adaptata fiecarui sezon, numai in sezonul rece trebuind consumate alimente care se prepara la foc
- Este necesar consumul exclusiv al alimentelor naturale
- Cei care traiesc in zone cu clima calda trebuie sa manance alimente care nu necesita preparare
- Dieta Oshawa este bine sa aiba urmatoarea compozitie: 70% pana la 90% din hrana sa fie reprezentata de cereale
Cum actioneaza acest regim de slabire: curata organismul de impuritati, elibereaza traseele energetice din corp, permitand curgerea energiei. Creeza o limpezire si o claritate considerabila a mintii, imbunatateste digestia, regleaza secretiile hormonale, iar tenul devine curat si luminos.
Durata regimului Oshawa: o cura de 10 zile, cu posibilitate de repetare cu pauze de 3-5 zile.
Alimente permise: Trebuie ca pe durata celor 10 zile sa se consume exclusiv cereale cu energie yang (orez, grau, mei, hrisca), fierte, macinate ori sub forma de turtite sau terci (se prepara ca si mamaliga), in orice combinatie sau cantitate, singurul ingredient admis fiind sarea.
Lichide admise: apa plata sau apa de izvor.
Avantaj: Se pierd cam 7 kg in 10 zile.
Beneficiile regimului Oshawa asupra sanatatii:
- recomandata celor cu dezechilibre energetice Yin si celor cu boli cronice
- imbunatateste controlul asupra energiei vitale si a celei sexuale
- unele cazuri de impotenta precoce sau impotenta cauzata de consum excesiv de alcool sau de narcotice, de diabet sau cancer s-au rezolvat
Atentie!
Pot aparea unele reactii fiziologice adverse datorita purificarii intense sia dezintoxicarii masive a organismului, dar care vor disparea in foarte scurt timp. Aceste reactii nu apar decat în cazurile dezintoxicarilor masive.
Retete cu cereale pentru regimul Oshawa
I.Turtite din grau
Ingrediente: 500 g grau curat, 1 lingurita sare grunjoasa, 150 ml apa.
Mod de preparare: Se macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se fac turtitele, care se coc in tigaie fara ulei, la foc mic.
II.Placinta de grau cu orez fiert
Ingrediente: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.
III.”Pilaf” simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.
Articol preluat de aici.