Dieta cu pere – slabesti eficient 3 kilograme în 5 zile
PrinteazaDieta cu pere este o dietă eficientă ce nu necesită un timp prea îndelungat ca să observi rezultatele. Ţinută cu stricteţe, dieta duce la pierderea a 3 kilograme în 5 zile. E nevoie să consumi glucide complexe, precum şi multe fructe şi legume proaspete.
Mic dejun
– 2 pere
– 1 bol cu fulgi de ovăz
– 1 pahar cu suc de portocale
Bolul cu fulgi de ovăz se poate înlocui cu un iaurt sau 100 grame brânză slabă de vaci.
Gustarea dinaintea prânzului
– Biscuiti din făină integrală (maximum 3 biscuiţi)
– Mozzarella (maximum 3 bucăţi)
Prânzul
– 1 sandviş conţinând pâine prăjită, şuncă de pui sau de curcan şi o felie de roşie
– 2 pere ca desert
Sandvişul se poate înlocui cu carne slabă de pui sau curcan + salată fără roşii şi legume crude ori 150 grame peşte cu o porţie de legume fripte sau fierte.
Gustarea înainte de seară
– 1 iaurt
– 1 pară
Cina
Cina se ia în cazul în care se renunţă la gustări. Ea consistă doar în consumul de pere (maximum un kilogram), însă nu mai târziu de ora 19:00.
Durata şi beneficiile dietei cu pere
Dieta cu pere poate dura două săptămâni. Rezultatele sunt sigure deoarece ajută la pierderea în greutate, dar şi la detoxifierea organismului. După această perioadă, consumă timp de două zile doar pere crude sau în compot fără zahăr.
Perele au anumiţi nutrienţi care conţin antioxidanţi, elemente anticancerigene, îmbunătăţesc procesul de producere a insulinei, aducând echilibrul în pancreas şi luptând împotriva apariţiei diabetului de tip 2. Activitatea inimii este îmbunătăţită deoarece aceste fructe echilibrează producţia de colesterol.
Este foarte important ca perele să fie consumate cu coajă pentru că aceasta conţine aproximativ jumătate din cantitatea de fibre a fructului. O pară proaspătă, de mărime medie furnizează corpului uman 98 de calorii, 22% fibre, 17% cupru, 10% vitamina C şi 9% vitamina K. Pe lângă antioxidanţi, perele au şi efecte antiinflamatoare. Dieta va fi una benefică pentru tine, având în vedere faptul că reprezintă fructe foarte uşor de digerat. De asemenea, ajută persoanele ce au nevoie de un regim hipoalergenic.
Alte beneficii ale consumului de pere
Elementele constitutive ale perelor ajută la prevenirea osteoporozei, protejează organismul de ameninţarea radicalilor liberi, ajută sistemul imunitar şi contribuie la sănătatea colonului. Având în vedere gustul delicios şi textura, perele sunt o alternativă perfectă la consumul de dulciuri.
Perele sunt şi mai “productive” pentru sănătate şi pierdere în greutate dacă sunt combinate cu merele. Aceste două tipuri de fructe fac minuni pentru corpul uman. Conform studiilor, femeile care consumă regulat pere şi/sau mere sunt predispuse la un regim alimentar moderat şi nu au tendinţa de a exagera cu mâncarea. Ţine minte faptul că acestea au efectul maxim dacă sunt mâncate cu coajă!
Un măr sau o pară ca gustare înainte de un cocktail unde se servesc diverse sortimente de mâncare sau de o sesiune stresantă de muncă ajută la saţietate, echilibru interior şi conferă anduranţă.
Un alt aspect important şi “delicios” îl constituie faptul că perele şi merele pot fi gătite sub diverse forme pentru a înlocui mai ales deserturile pline de calorii: coacere, compoturi fără zahăr, piure, shake-uri.
Articol preluat de aici.