Diete de primavara. Metode eficiente şi sănătoase de pierdere a kilogramelor
PrinteazaDiete de primavara. Metode eficiente şi sănătoase de pierdere a kilogramelor. Dacă toamna se număra bobocii, primăvara se inventariază kilogramele acumulate în sezonul rece, fiind o perioadă excelentă pentru sculptarea siluetei cu ajutorul unor diete care şi-au demonstrat eficienta.
Dacă anumite regimuri de slăbit nu pot fi ţinute peste perioada bătută în cuie de nutriţionist, precum dieta cu grapefrut şi dieta daneză, altele pot deveni stiluri de viaţă. Acestea din urmă nu pun sănătatea în pericol şi presupun consumarea de alimente sănătoase.
Dieta celor 21 de zile
Montel Williams este autorul cărţii „Living Well: 21 Days to Transform Your Life, Supercharge Your Health, and Feel Spectacular” („Viaţa bună: 21 de zile ca să vă transformaţi viaţa, să vă schimbaţi radical sănătatea şi să vă simţiţi extraordinar”).
Alimente recomandate: fructele, legumele, delicatesele verzi, sucurile verzi, cartofii dulci, orezul brun, quinoa, nucile şi alunele, seminţele, avocado, somon, carne slabă de curcan, carne slabă de vită, ulei de măsline, ulei de răpiţă, ciocolată de casă, goji.
Avantajele acestei diete: încurajează consumul ridicat de fructe şi legume proaspete, abordarea holistică a vindecării şi stării de bine, poate fi menţinută ca stil de viaţă şi de alimentaţie, poate ajuta la ţinerea sub control a multor boli, reţetele şi sugestiile de alimente sunt atrăgătoare şi satisfac pofta de mâncare a bărbaţilor, încurajează exerciţiile fizice.
Dieta cu grepfrut
Dieta cu grepfrut presupune un regim alimentar de 7 sau 21 de zile în care în fiecare zi se consuma câte o jumătate de grepfrut dimineaţa, la prânz şi seară. Grepfrutul este un fruct cu un conţinut ridicat de fibre şi de vitamina C.
Legumele permise în această dietă sunt ceapă roşie, ceapă verde, ardei gras, ridichi, castraveţi, broccoli, spanac, lăptuci (salată verde), varză, morcovi, mazăre. Legume de evitat sunt ceapă albă, cartofi, ţelină. Cercetătorii citaţi de desprecopii.ro speculează că proprietăţile chimice ale grepfrutului reduc nivelurile insulinei şi stimulează pierderea în greutate.
În medie, participanţii care au mâncat câte jumătate de grepfrut la fiecare masă au pierdut 1,6 kg, în timp ce aceia care au băut o porţie de suc proaspăt de grepfrut de trei ori pe zi au pierdut 1,5 kg.
Dieta daneză
Dieta daneză este o dietă de 13 zile care schimbă metabolismul şi efectul ei durează aproximativ doi ani. Dacă dieta daneză este abandonată până în a 7-a zi, se poate relua după un interval de un an.
Dacă dieta este ţinută corect, se pot pierde între 7 şi 20 de kilograme.
Meniul de 13 zile al dietei daneze:
Ziua 1:
Dimineaţă: cafea + 1 cub de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tare + 400 gr de spanac + 1 roşie
Seară: 200 gr friptură vită + salată verde + ulei, lămâie (friptură)
Ziua 2:
Dimineaţă: Cafea + 1 cub de zahăr
Prânz: 250 gr şuncă + 1 iaurt natural
Seară: 200 gr friptură vită + salată verde + ulei, lămâie (friptură)
Ziua 3:
Dimineaţă: Cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tare + 1 felie de şuncă + salată verde
Seară: 1 ţelină fiartă + 1 roşie + 1 fruct
Ziua 4:
Dimineaţă: cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 200 ml zeamă de fructe + 1 iaurt
Seară: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 gr fructe
Ziua 5:
Dimineaţă: 1 morcov mare ras + lămâie
Prânz: 200 gr peste cod fiert + lămâie
Seară: 200 gr friptură vită + unt + ţelină rasă
Ziua 6:
Dimineaţă: cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă tari + morcov râs
Seară: 1/2 pui + salată verde cu ulei; lămâie
Ziua 7:
Dimineaţă: ceai gol
Prânz: apă plată
Seară: cotlet de miel + măr
Săptămâna următoare – regim identic, dar cu 250 gr carne de vită în ziua a 6-a.
Dieta Sonoma
Diata Sonoma este considerată „cel mai gustos plan de pierdere în greutate de sub soare“ şi pune accentul pe bucuria de a mânca. Acest regim izolează 10 alimente – numite „alimentele puternice ale dietele Sonoma“: migdale, gogoşari, afine, broccoli, struguri, ulei de măsline, spanac, căpşuni, roşii, cereale integrale. Regimul Sonoma se împarte în trei „valuri“ distincte care să vă orienteze pe drumul pierderii în greutate:
Valul 1: În primele zece zile ale regimului, vă veţi schimba obiceiul de a consuma cantităţi mari de dulciuri şi făinoase rafinate.
Valul 2: Segmentul principal al regimului, în care veţi rămâne până când atingeţi greutatea dorită.
Valul 3: Programul de întreţinere al regimului, care începe când aţi ajuns la greutatea dorită sau la alt scop referitor la sănătate. Veţi continua să vă bucuraţi de alimentele Sonoma, precum şi de alte răsfăţuri ocazionale, cum ar gustările şi deserturile.
Dieta South Beach
Cura South Beach promite o scădere spectaculoasă în greutate de 3,5 – 6 kg în doar două săptămâni, fără înfometare şi fără contabilizarea caloriilor. Prima etapă a terapiei este inducţia şi durează două săptămâni.
Sunt interzise alimentele cu index glicemic mare: pâinea albă, fructele, legumele, pastele, orezul alb, dulciurile şi alcoolul.
Se consumă: carne slabă – de pui, de peşte, brânzeturi slabe, nuci, alune, ulei de măsline, legume cu indice glicemic mic, orez, broccoli, varză. În faza a doua, sunt reintroduse în meniu fructele şi legumele (cu excepţia cartofilor), pâinea şi pastele integrale, cerealele, laptele degresat – iar această fază durează până la atingerea greutăţii dorite.
În a treia fază sunt reintroduse şi mai multe alimente, având grijă de a se evita carbohidraţii cu index glicemic mare şi consumul prea mare de alimente.
Meniul unei zile:
Mic dejun: omletă din două ouă şi două feliuţe de bacon sau combinat cu broccoli, ciuperci sau ardei gras şi cafea/ceai/suc fără zahăr.
Gustare: un iaurt dietetic.
Prânz: o salată combinată cu grătar de pui, apă plată.
Gustare: nuci/migdale sau fistic.
Cina: legume proaspete, pui/peşte/vită.
Desert: compot, deserturi pe bază de gelatină.
Articol preluat de aici.
Vrajeala