Dim Sum: Cheung Fun

Printeaza

Dim Sum: Cheung Fun: Pentru a prepara chung fun se foloseste aluatul obisnuit de taitei, facut din faina de orez. Acesta se fierbe pana devine moale si alunecos, apoi se infasoara in el diferite umpluturi.

Dupa aceea, gustarile obtinute se fierb in aburi sau se prajesc in ulei.

De cele mai multe ori se servesc cu sos de soia si ulei de susan, care se toarna peste ele direct pe platoul pe care se servesc.

Umpluturile difera mult, de la carnea de porc prajita (char siu) pana la creveti intregi infasurati in aluat crocant prajit (ja leung).

Deseori, chung fun se presara cu seminte de susan inainte de a fi serviti .

Aceste gustari sunt destul de greu de mancat cu betisoarele, fiind alunecoase. Textura lor este deosebita, intrucat aluatul din faina de orez este mai moale decat cel facut din faina de grau; umpluturile pot fi crocante sau cleioase.

In traditia chinezeasca lungimea aluatului de taitei din care se fac chung fun simbolizeaza viata indelungata, asa ca acestea sunt intotdeauna primite cu mult entuziasm ca parte a dim sum.

Cheung Fun

Cheung Fun este un preparat tradițional din gastronomia chineză, cunoscut și apreciat în întreaga lume pentru textura sa delicată și umplutura sa savuroasă.

Aceste rulouri de orez cu creveți sunt o alegere populară în meniurile de Dim Sum și sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau gustare. Iată cum să pregătiți această delicatesă culinară cu valori nutriționale excelente și un gust autentic.

Ingrediente:

  • 200g făină de orez
  • 300ml apă
  • 150g creveți cruzi, curățați și devenați
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1/2 linguriță ulei de susan
  • 1/2 linguriță amidon de porumb
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper alb măcinat
  • O pătrime de linguriță ghimbir ras
  • 1 lingură ceapă verde, tocată fin

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați făina de orez cu apa pentru a obține un aluat subțire. Lăsați aluatul să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiți umplutura. Tăiați creveții în bucăți mici și amestecați-i cu sosul de soia, uleiul de susan, amidonul de porumb, zahărul, sarea, piperul alb, ghimbirul ras și ceapa verde. Lăsați umplutura deoparte.

Încingeți o tavă antiaderentă ușor unsă cu ulei pe foc mediu. Turnați o porție mică de aluat pe tava încinsă și întindeți-l rapid într-un strat subțire, rotind tava pentru a acoperi întreaga suprafață.

După ce aluatul s-a întărit și s-a lipit de tavă (aproximativ 1-2 minute), adăugați o porție de umplutură în partea de sus a aluatului.

Folosind o spatulă udată, rulați ușor aluatul împreună cu umplutura pentru a forma un rulou strâns. Repetați procesul până când terminați toată umplutura și aluatul.

Tăiați rulourile în bucăți mai mici și serviți-le calde, alături de sos de soia sau sosuri preferate.

 

Valori nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 120
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 2g
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 1g

Cheung Fun cu creveți este o delicatesă culinară care impresionează atât prin textura sa moale și delicată, cât și prin gustul său rafinat și aromat.

Aceste rulouri de orez sunt perfecte pentru a fi servite în cadrul unei mese de Dim Sum sau ca gustare sănătoasă și savuroasă.

Bucurați-vă de această rețetă autentică și savurați autenticitatea bucătăriei chinezești în confortul propriului cămin!

 

Dim Sum: Cheung Fun

Chung Fun

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.