DIM SUM in cosulete de bambus din: amidon, apa, creveti, ghimbir, ulei de susan, piper, ceapa, sos de soia, otet de vin.
Dim sum – bucătăria chineză, care constă în mici porții de mâncare, de obicei gătite prin aburire sau prăjire și servite într-un cos de bambus sau pe farfurii mici.
Acest stil de servire a mâncării este adesea asociat cu bucătăria cantoneză, dar este popular în întreaga lume, în special în comunitățile chinezești.
Mâncărurile de dim sum pot fi dulci sau sărate și pot include o gamă largă de ingrediente, cum ar fi carne de porc, creveți, pui, legume și ciuperci.
Printre cele mai populare feluri de mâncare de dim sum se numără shaomai (bucățele de carne de porc și creveți învelite în aluat și aburite), har gow (tortellini cu creveți aburiți), siu mai (bucățele de carne și legume învelite în aluat și aburite), baozi (chifle umplute cu diverse ingrediente) și turnip cake (plăcintă din tăiței de ridiche chinezească).
Dim sum-ul este de obicei servit dimineața sau prânzul târziu, în special în weekend-uri, în restaurante specializate.
Din amidon si apa framanti cu miscari incete un aluat moale.
Formezi din el un sul subtire si tai cercuri groase cam de 8-10 cm. Amesteci bine crevetii, ghimbirul, uleiul de susan, piperul, ceapa sau prazul si sarea.
In mijlocul cerculetelor pui din amestecul obtinut. Ridici marginile de aluat si le impachetezi, ca si cum ar fi o cusatura in zig-zag.
Le asezi in cosulete de bambus si le fierbi la aburi cam 10 minute.
Pentru sos, amesteci bine ingredientele si il servesti la masa, alaturi de pachetelele umplute.
Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao long […]
Acesti coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent. Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de […]
Imi place orice reteta cu creveti si sigur o sa o incerc si pe aceasta. Sper sa-mi iasa sosul bun.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Imi place orice reteta cu creveti si sigur o sa o incerc si pe aceasta. Sper sa-mi iasa sosul bun.