Diplomat cu fructe de vară
PrinteazaO reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, capsuni si cirese.
- 400 g piscoturi
- 1 l frisca lichida
- 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml)
- 3 linguri de zahar
- 3-4 plicuri de gelatina
- 1 kg capsuni
- 1 kg cirese
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat în 200 ml apă. Baţi frişca cu zahărul, adaugi apoi iaurtul şi mai baţi puţin, pui şi gelatina încălzită foarte puţin şi amesteci uşor. Cureţi şi speli fructele, laşi o parte pentru ornat, iar restul îl împărţi imaginar la 3; la fel procedezi şi cu crema.
Intr-o cratiţă fotundă tapetată cu folie de nailon pui o parte din cremă, peste care pui o parte din fructe, apoi un strat de pişcoturi puţin însiropate într- un sirop făcut din apă şi zahăr.
Repeţi operaţiunea de 2 ori: cremă, fructe şi pişcoturi. Dai tortul la rece câteva ore, apoi îl răstorni pe un platou şi îl ornezi cu fructele oprite sau după preferinţă.
Diplomat cu fructe de vară
Pofta buna!