Diplomat cu mango: mango, iaurt grecesc, frisca lichida, zahar pudra, zahar vanilat, esenta de vanilie, gelatina granule, piscoturi, portocala.
Ingrediente:
1 mango mare şi copt, de 300-400 g
300 g iaurt grecesc
200 ml frişcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilinat
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 plic (10 g) gelatină granule
250 g pişcoturi
zeama de la 1 portocală
Mod de preparare:
Hidratezi gelatina în 100 ml apă rece. Decojeşti fructul de mango şi îl tai în cubuleţe.
Mixezi iaurtul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi esenţa de vanilie. Dacă frişca nu este deja îndulcită, poţi să suplimentezi cantitatea de zahăr.
Baţi frişca şi o încorporezi în crema de iaurt, apoi torni în fir subţire gelatina topită la bain-marie.
Omogenizezi crema după fiecare ingredient, iar la sfârşit încorporezi 1/2 din cubuleţele de fructe.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă pentru tort.
Tai pişcoturile în jumătate, le însiropezi cu zeamă de portocale şi le aşezi de jurîmprejurul tăvii.
Pe bază aşezi cât mai estetic fructele rămase şi torni cu grijă crema.
Păstrezi tortul în frigider pentru 4 ore.Il răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia.
Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]
Tort diplomat cu struguri din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de strugure 100 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.