Diverse metode de preparare la wok
PrinteazaDiverse metode de preparare la wok
Inăbuşirea
Metoda de preparare clasică in China este înăbuşirea. Pentru aceasta, se adaugă ingredientele într-un coşuleţ de aburi umezit, apoi acesta este aşezat într-un wok umplut cu puţin lichid şi este înăbuşit cu aburi.
Este important ca preparatele şi coşul de aburi să nu ajungă în contact cu lichidul din wok; de asemenea, wokul trebuie să fie bine închis în timpul înăbijşirii.
Fierberea
In wok se pot pregăti supe şi tocane, deoarece ingredientele se prăjesc mai întâi, după care se adaugă lichid, iar la sfârşit se fierb.
Coacerea
Wokul este multituncţional – în el se poate şi coace. Wokul avea iniţial forma unei semisfere, adica fundul boltit. In wok se coc, de exemplu, clătite, rulade, lipii, care – umplute picant – se coc în ulei fierbinte.
Diverse metode de preparare la wok