Diverse metode de preparare la wok

Printeaza

Diverse metode de preparare la wokDiverse_metode_de_preparare_la_wok

Inăbuşirea

Metoda de preparare clasică in China este înăbuşirea. Pentru aceasta, se adaugă ingredientele într-un coşuleţ de aburi umezit, apoi acesta este aşezat într-un wok umplut cu puţin lichid şi este înăbuşit cu aburi.

Este important ca preparatele şi coşul de aburi să nu ajungă în contact cu lichidul din wok; de asemenea, wokul trebuie să fie bine închis în timpul înăbijşirii.

Fierberea

In wok se pot pregăti supe şi tocane, deoarece ingredientele se prăjesc mai întâi, după care se adaugă lichid, iar la sfârşit se fierb.

Coacerea

Wokul este multituncţional – în el se poate şi coace. Wokul avea iniţial forma unei semisfere, adica fundul boltit. In wok se coc, de exemplu, clătite, rulade, lipii, care – umplute picant – se coc în ulei fierbinte.

 

Diverse metode de preparare la wok

Diverse_metode_de_preparare_la_wok

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.