Djej Emshmel
PrinteazaDjej Emshmel din: ulei, pui, ceapa, usturoi, paprika, ghimbir, chimion, supa patrunjel, sare, piper, sofran, lamaie, masline verzi, coriandru.
Preparat specific marocan
- 50 ml ulei
- un kg carne de pui
- o ceapă tocată
- 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi
- o lingură de paprika
- două linguriţe de ghimbir ras
- o linguriţă de chimion măcinat
- 3-4 căni de supă sau apă
- o jumătate de lingură de pătrunjel
- sare
- piper
- un vârf de cuţit de şofran
- coajă rasă de lămâie
- o cană de măsline verzi
- 50 ml zeamă de lămâie
- o jumătate de legătură de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Se prăjesc bucăţile de carne, apoi se scot. In acelaşi ulei se căleşte ceapa, se adaugă usturoiul, paprika, ghimberul şi chimionul. Se lasă câteva minute pe foc, apoi se pun bucăţile de pui, supa, pătrunjelul, sarea, piperul şi şofranul.
Când începe să clocotească se acoperă şi se mai lasă o jumătate de oră. Se adaugă coaja de lămâie, măslinele şi sucul de lămâie, apoi se mai ţine pe foc încă un sfert de oră. Se presară coriandrul tocat şi se serveşte cu cuşcuş, orez sau pâine prăjită.
Poftă bună!