Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată
PrinteazaDoboş cu marţipan şi glazură de ciocolată din: unt, zahar, oua, faina, coaja de lamaie, baton de vanilie, migdale macinate, rom, cacao, martipan, zahar pudra, suc de portocale si ciocolata amaruie.
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 6 oua
- 250 g faina
- 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
- miezul unui baton de vanilie
- 75 g migdale macinate
- 2 cl rom
- 1 lingura cacao
- 100 g masa de martipan
- 2 linguri zahar pudra
- 2-3 linguri suc de portocale
- 150 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 240°C. Se bate untul cu zahăr. Se separă ouăle. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în compoziţia de unt, urmate de făină, coajă de lămâie, miez de vanilie, migdale şi rom. Apoi se adaugă albuşurile bătute şi se omogenizează. Se împarte aluatul în două şi într-o jumătate se înglobează cacao.
Intr-o formă de tort (0 26 cm) unsă cu ulei se aşază un strat subţire de aluat şi se coace cca 3-4 min. Se repartizează deasupra 2-3 linguri de aluat brun. Se continuă tot aşa, până ce se epuizează ambele aluaturi. Se taie apoi pe 2 niveluri fiecare blat. Se amestecă marţipanul cu zahăr pudră şi suc de portocale. Se umplu blaturile cu această compoziţie.
Se topeşte ciocolata şi se glazurează prăjitura. Eventual se decorează şi se lasă să se usuce. Se taie în cca 40 de bucăţi.
Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie o portie 🙂
Tortul dobos e preferatul meu asa cu martipan si glazura de ciocolata doamne ce bun e