Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată

Printeaza

Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată din: unt, zahar, oua, faina, coaja de lamaie, baton de vanilie, migdale macinate, rom, cacao, martipan, zahar pudra, suc de portocale si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Dobos_cu_martipan_si_glazura_de_ciocolata

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 250 g faina
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • miezul unui baton de vanilie
  • 75 g migdale macinate
  • 2 cl rom
  • 1 lingura cacao
  • 100 g masa de martipan
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de portocale
  • 150 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 240°C. Se bate untul cu zahăr. Se separă ouăle. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în compo­ziţia de unt, urmate de făină, coajă de lămâie, miez de vanilie, migdale şi rom. Apoi se adaugă albuşurile bătute şi se omoge­nizează. Se împarte aluatul în două şi într-o jumătate se înglo­bează cacao.

Intr-o formă de tort (0 26 cm) unsă cu ulei se aşază un strat subţire de aluat şi se coace cca 3-4 min. Se repartizează deasupra 2-3 linguri de aluat brun. Se continuă tot aşa, până ce se epuizează ambele aluaturi. Se taie apoi pe 2 niveluri fiecare blat. Se amestecă marţipanul cu zahăr pudră şi suc de portocale. Se umplu blaturile cu această compoziţie.

Se topeşte ciocolata şi se glazurează prăjitura. Eventual se decorează şi se lasă să se usuce. Se taie în cca 40 de bucăţi.

Doboş cu marţipan şi glazură de ciocolată

Dobos_cu_martipan_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Sa-mi faci si mie o portie 🙂

  2. Tortul dobos e preferatul meu asa cu martipan si glazura de ciocolata doamne ce bun e

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.