Doboş-tort
PrinteazaDoboş-tort
- 10 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 120 g făină fină
- coaja rasăşi zeama de la o lămîie
- unt
Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri apă.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă se obţine o cremă.
Se adaugă albuşurile bătute spumăşi făina puţin cîte puţin, amestecînd încet. Din aluatul obţinut se fac zece foi subţiri cît muchia unui cuţit şi se coc într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu unt.
Cînd toate foile sînt coapte şi răcite, se ung cu cremă, se aşază unele peste altele şi se glasează cu zahăr ars sau cu aceeaşi cremă.
Pentru cremă, într-o tingire aşezată în apă clocotită pe foc, se bat cu telul ouăle întregi cu zahărul, pînă cînd se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata amestecatăşi încălzită cu patru linguri de apăşi untul. Frecăm totul bine pînă se răceşte.
Pofta buna!