Dobos tras in ciocolata

Printeaza

Dobos tras in ciocolata din: oua, margarina, zahar, cacao, nuca de cocos, faina, rom, lapte, nes, ciocolata, fulgi de migdale.

Ingrediente:Dobos_tras_in_ciocolata

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 100 g margarina
  • 250 g zahâr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g nuca de cocos
  • 200 g făină

Pentru crema:

  • 250 g margarina
  •  150 g zahăr
  • 1 lingură rom
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 linguriţa nes

Pentru glazura:

  • 350 g ciocolată menaj
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Freci 100 g margarina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie si ouăle unul câte unul. Adaugi apoi făina şi amesteci uşor să nu se lase compoziţia si să nu facă cocoloaşe.

Tapetezi 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie, peste care presari nuca de cocos. Restul de compoziţie îl amesteci cu cacaua, apoi torni compoziţia în cea de-a doua formă şi dai la cuptor pentru 35-40 minute.

Pui galbenususrile într-o cratiţă şi le amesteci cu laptele călduţ, zaharul, cacaua şi nesul, după care pui să fiarbă pe baie de aburi. După ce s-a răcit compoziţia, o amesteci cu 250 g margarina şi cu romul.

Tai fiecare foaie în două (după ce s-au răcit), le suprapui (alternând o foai albă cu una maro), le ungi cu cremă, le îmbraci cu crema, iar deasupra torni ciocolata topită pe baie de aburi şi presari fulgi de migdale.

Dobos tras in ciocolata

Dobos_tras_in_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.