Dobos tras in ciocolata
PrinteazaDobos tras in ciocolata din: oua, margarina, zahar, cacao, nuca de cocos, faina, rom, lapte, nes, ciocolata, fulgi de migdale.
Pentru foi:
- 6 ouă
- 100 g margarina
- 250 g zahâr
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri cacao
- 50 g nuca de cocos
- 200 g făină
Pentru crema:
- 250 g margarina
- 150 g zahăr
- 1 lingură rom
- 3 linguri cacao
- 150 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 1 linguriţa nes
Pentru glazura:
- 350 g ciocolată menaj
- 100 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Freci 100 g margarina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie si ouăle unul câte unul. Adaugi apoi făina şi amesteci uşor să nu se lase compoziţia si să nu facă cocoloaşe.
Tapetezi 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie, peste care presari nuca de cocos. Restul de compoziţie îl amesteci cu cacaua, apoi torni compoziţia în cea de-a doua formă şi dai la cuptor pentru 35-40 minute.
Pui galbenususrile într-o cratiţă şi le amesteci cu laptele călduţ, zaharul, cacaua şi nesul, după care pui să fiarbă pe baie de aburi. După ce s-a răcit compoziţia, o amesteci cu 250 g margarina şi cu romul.
Tai fiecare foaie în două (după ce s-au răcit), le suprapui (alternând o foai albă cu una maro), le ungi cu cremă, le îmbraci cu crema, iar deasupra torni ciocolata topită pe baie de aburi şi presari fulgi de migdale.
Dobos tras in ciocolata
Pofta buna!