Doboş cu trei umpluturi
PrinteazaDoboş cu trei umpluturi din: faina, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, magdale, oua, unt, praf de budinca de vanilie, lapte, rom, ciocolata si gem de coacaze.
1 cana = 200 ml
blat:
- 3 cani faina
- 1/3 lingurita praf de copt
- 1 cana zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilinat
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 cana (+ 2 linguri) migdale macinate
- 2 oua
- 300 g unt
umpluturi:
- 1/2 plic praf de budinca de vanilie
- 6 linguri zahar pudra
- 200 ml lapte
- 1/2 cub unt
- 1 lingura rom
- 10 g ciocolata rasa
- 3 linguri ciocolata topita
- 5-6 linguri gem de coacaze
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praf de copt şi zahăr pudră; se adaugă zahăr vanilinat, coajă de lămâie, migdale, bucăţele de unt, ouă. Se frământă aluatul, se face un rulou; se înfăşoară în folie; se dă la frig ider 2 ore.
Se împarte aluatul în 4 şi se întind foi de 18 x 24 cm, care se transferă pe o tavă cu hârtie de copt.
Dintr-o foaie se decu¬pează steluţe şi se coc 15 min. în cuptorul încins la 170 °C. în final se coc şi steluţele.
Cremă de vanilie: se dizolvă praful de budincă în 1/2 din cantitatea de lapte, cu zahărul.
Restul de lapte se pune la fiert; când clocoteşte se adaugă compoziţia de budincă; se lasă să fiarbă 2 min., amestecând.
Se lasă să se răcească, amestecând şi se înglobează untul şi romul. Se dă la frigider.
Primul blat se unge cu 2/3 din crema de vanilie, se acoperă cu al doilea blat, care se unge cu 1/2 din gem şi se acoperă cu al treilea blat.
Se unge cu restul de cremă, amestecată cu ciocolata rasă şi cea topită şi se acoperă cu blatul decupat. Se unge cu gem.
Se presară steluţele pisate. Se dă la frigider 2 zile.
Doboş cu trei umpluturi
Pofta buna!