Dobrogeana cu mere
PrinteazaDobrogeana cu mere din: zahar, oua, lapte, suc de mere, lamaie, praf de copt, faina, margarina.
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 9 linguri lapte
- 9 linguri suc de mere
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 plic praf de copt
- 500 g făină
- 1 esenţă de vanilie
- 250 g margarină
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din 200 g zahăr, 2 ouă, 9 linguri lapte, 9 linguri suc de mere, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 plic praf de copt, 500 g făină, 1 esenţă de vanilie şi se lasă 20 minute. Se adaugă apoi 250 g margarină şi se împachetează, se întinde cu sucitorul şi se lasă 10 minute.
Se repetă procedeul de 3 ori.
Pentru umplutură, se călesc 1,5 kg mere acrişoare decojite şi rase, se adaugă 1 linguriţă scorţişoară, 2 căni zahăr, 1 esenţă de lămâie şi se călesc până rămâne doar puţină zeamă.
Se întinde o foaie de aluat, se pune în tavă, se adaugă umplutura şi se acoperă cu o altă foaie de aluat, care se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.
Se coace şi se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!