Dobrogeana cu mere

Printeaza

Dobrogeana cu mere din: zahar, oua, lapte, suc de mere, lamaie, praf de copt, faina, margarina.

Ingrediente:Dobrogeana cu mere

  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri suc de mere
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 250 g margarină

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din 200 g zahăr, 2 ouă, 9 linguri lapte, 9 linguri suc de mere, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 plic praf de copt, 500 g făină, 1 esenţă de vanilie şi se lasă 20 minute. Se adaugă apoi 250 g margarină şi se împachetează, se întinde cu sucitorul şi se lasă 10 minute.

Se repetă procedeul de 3 ori.

Pentru umplutură, se călesc 1,5 kg mere acrişoare decojite şi rase, se adaugă 1 linguriţă scorţişoară, 2 căni zahăr, 1 esenţă de lămâie şi se călesc până rămâne doar puţină zeamă.

Se întinde o foaie de aluat, se pune în tavă, se adaugă umplutura şi se acoperă cu o altă foaie de aluat, care se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.

Se coace şi se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.