Dolongach

Printeaza

Dolongach

Dolongach

Ingrediente:

  • 2 pachete foi de plăcintă
  • circa 1/2 kg brânză telemea (dar nu de oaie)
  • puţin ulei
  • 5-6 ouă (cu cât mai multe, cu atât mai bine)
  • 2 l lapte fiert
  • 5-6 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Intinzi câte o foaie pe masă şi o presari cu brânză dată pe răzătoarea mare (atât cât iei într-o mână). Apoi apuci foaia cu vârful degetelor şi o încreţeşti cu tot cu brânză astfel încât suprafaţa ei să se micşoreze.

E ca şi cum ai încerca să mototoleşti o foaie de hârtie fără să o ridici de pe masă. Stropeşti tava pătrată de aragaz cu ulei. Aşezi în ea foaia încreţită presărată cu brânză. Repeţi operaţia până când umpli tava.

Stropeşti şi deasupra cu puţin ulei şi dai la cuptor la foc ute. Intre timp baţi ouăle bine de tot cu zahărul şi cu o ceşcuţă de lapte şi când foile s-au rumenit puţin le torni în tavă. Dai din nou tava la cuptor.

Când plăcinta este foarte bine rumenită şi ouăle închegate o scoţi din cuptor, torni peste ea restul de lapte fierbinte şi o acoperi 10-15 minute. Când a absorbit laptele o poţi servi caldă, dar e bună şi rece. Cine doreşte poate presăra în farfurie 1 lingură de zahăr (sau după gust) peste fiecare porţie.

– specifc bulgaresc

Dolongach

Dolongach

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.