Doradă andaluză

Printeaza

 Doradă andaluză

Ingrediente:Doradă andaluză

  • 4 dorade de 600 g fiecare sau o doradă de 2,5 kg
  • 20 cl + 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de praf de usturoi
  • 4 linguri de plante aromatice de Provence
  • 12 căţei de usturoi
  • 2 lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). Aşezaţi dorada sau doradele într-un vas mare pe care îl puneţi la cuptor. Stropiţi cu puţin ulei de măsline. Săraţi şi piperaţi după gust. Presăraţi cu praf de usturoi şi plante aromatice de Provence. Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă 25 de minute dcradele mici sau 40 de minute dorada mare.

In acest timp, tăiaţi căţeii de usturoi în felii subţiri de 1 mm. Turnaţi 20 cl de ulei de măsline într-o cratiţă. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi usturoiul mărunţit. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când usturoiul se colorează uşor. Nu trebuie însă să se ardă. Daţi deoparte.

Scoateţi dorada din cuptor. Desfaceţi-o cu grijă, scoţând şira spinării şi puneţi fileurile in evantai pe un platou. Când vreţi s-o serviţi la masă, puneţ din nou cratiţa de ulei cu usturoi pe foc.

Stropiţi fileurile de peşte cu ulei fierbinte şi repartizaţi uniform bucăţelele de usturoi. Ulterior, se poate adăuga zeamă de lămâie după gust.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.