Dorada cu broccoli

Printeaza

Dorada cu broccoli din: dorada, broccoli, vin, ceapa, usturoi, ghimbir, frunze de dafin, lamai, seminte de coriandru, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 dorade mai mari
  • un kilogram broccoli
  • 500 ml vin alb demisec
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 cm rădăcină de ghimbir
  • două frunze de dafin
  • două lămâi
  • o linguriţă de seminţe de coriandru
  • mărar
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dorada cu broccoli: Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în felii şi se pune lângă ceapă.

Peştii se condimentează, se umplu cu legumele tăiate, seminţele de coriandru şi ghimbirul dat pe râzătoare.

Se pun într-o tavă, se ung cu ulei şi se aşază feliile de lămâie, frun­zele de dafin, vinul alb şi puţin ulei. Se adaugă un pahar cu apă, sare, piper şi se introduce tava în cuptor.

Se ţine circa 25-30 de minute, se scoate şi se ţine la cald. Broc­coli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare.

Se scurge de apă, se ames­tecă bine cu ulei, sare, piper şi se serveşte alături de peştele fierbinte. Se poate servi cu mujdei de usturoi sau sos vinegretă cu mărar.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.