Dorada cu chili la cuptor
PrinteazaO reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie, rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb dulce si ulei de floarea soarelui.
- 4 peşti dorada
- 6-8 cartofi
- 3-4 chili
- 2 cepe rosii
- 2 rosii
- sare grunjoasă
- cimbru proaspăt
- piper boabe si măcinat
- 1-2 lămâi
- 2-3 frunze dafin
- 200 ml vin alb dulce
- 30 ml ulei de floarea- soarelui
Mod de preparare:
Se curătă peştii, se spală bine si se lasă să se scurgă în sită. Se crestează si în spatiile goale se pun feliile de lămâie. Se condimentează cu sare, cimbru si piper. Se stropesc cu ulei si vin si se lasă la rece, aproximativ o oră.
Cartofii se curăță, se spală si se feliază. Rosiile si chill i se spală si se taie mărunt. Ceapa rosie se taie solzisori si se freacă cu un praf de sare grunjoasă. Se unge tava cu ulei, se pun cartofii, rosiile, chili si ceapa rosie. Se asază dorada pe deasupra si foile de dafin. Se bagă în cuptorul încins și se coc la foc mediu.
Dacă mai este nevoie, se mai stropesc cu putin vin si se lasă să se rumenească. Dorada se serveste cu garnitură de cartofi si se ornează cu frunzulite de pătrunjel proaspăt si cimbru uscat si verde. Se servesc cu zeamă de lămâie si sos picant-aromat.
Dorada cu chili la cuptor
Pofta buna!