Dorada in crusta
PrinteazaDorada in crusta din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare, piper alb.
- 2 pesti dorada mici
- 2 lamai
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri mustar
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g iaurt
- cateva crengute de marar
- 1 lingura ketchup
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Cureţi peştii de solzi, branhii şi măruntaie, îi speli bine şi îi usuci între şervete. Cureţi usturoiul şi îl tai în felii subţiri. Ungi cu ulei o tava mica si asezi pestii. Ii presari la exterior cu puţină sare şi piper. In interior îi ungi cu muştar şi introduci feliile de usturoi şi crenguţele de mărar.
Ii ungi şi la exterior cu muştarul rămas, amestecat cu iaurtul, sare şi piper după gust şi îi introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute. Scoţi tava, întorci cu grijă peştele şi îi stropeşti cu zeama din tavă, amestecată cu puţin ketchup.
Continui prepararea pentru alte 10 minute. Serveşti peştele cald pe un platou decorat cu sferturi sau felioare groase de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.
Dorada in crusta
Pofta buna!