Dorada in crusta

Printeaza

Dorada in crusta din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare, piper alb.

Ingrediente:Dorada_in_crusta

  • 2 pesti dorada mici
  • 2 lamai
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g iaurt
  • cateva crengute de marar
  • 1 lingura ketchup
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi peştii de solzi, branhii şi măruntaie, îi speli bine şi îi usuci între şervete. Cureţi usturoiul şi îl tai în felii subţiri. Ungi cu ulei o tava mica si asezi pestii. Ii presari la exterior cu puţină sare şi piper. In interior îi ungi cu muştar şi introduci feliile de usturoi şi crenguţele de mărar.

Ii ungi şi la exterior cu muştarul rămas, amestecat cu iaurtul, sare şi piper după gust şi îi introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute. Scoţi tava, întorci cu grijă peştele şi îi stropeşti cu zeama din tavă, amestecată cu puţin ketchup.

Continui prepararea pentru alte 10 minute. Serveşti peştele cald pe un platou decorat cu sferturi sau felioare groase de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.

Dorada in crusta

Dorada_in_crusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.